Går av som styreleder

Etter sju år som styrleder i Statkraft gir Thorhild Widvey seg.

GÅR AV: Thorhild Widvey gir seg som styreleder i Statkraft. Foto: Marit Hommedal / NTB
GÅR AV: Thorhild Widvey gir seg som styreleder i Statkraft. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thorhild Widvey går av som styreleder i Statkraft, skriver selskapet i en børsmelding.

Det var DN som omtalte saken først.

Widvey har vært styreleder i selskapet siden 2016. Også styrets nestleder Petter Mellbye trer ut av styret.

Etter eget ønske

Ifølge Statkraft trer Widvey ut av styret etter eget ønske.

«De planlagte endringene i ledelsen av styret i Statkraft er fremskyndet i forbindelse med ansettelsen av en etterfølger til Christian Rynning-Tønnesen, som tudligere i høst informerte styret omat han ønsker å slutte som konsernsjef i Statkraft AS etter snart 14 år», skriver Statkraft i pressemeldingen.

- Som ansvarlig for forvaltningen av statens eierskap i Statkraft vil jeg takke Thorhild Widvey og Peter Mellbye for deres betydelige bidrag som styreleder og nestleder i Statkraft over snart 8 år. Statkraft har i disse årene videreutviklet og befestet sin posisjon som en ledende fornybaraktør både i Norge og internasjonalt. Widvey og Mellbye har begge vært sentrale i denneutviklingen, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Ny styreleder

Konsernsjef for SINTEF, Alexandra Bech Gjørv, er valgt inn som ny styreleder. Hun har bakgrunn fra som styreleder for en rekke norske og utenlandske industri- og energiselskaper, men er nok mest kjent for sin rolle som leder av den uavhengige 22. juli-komiteen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.12.2013 DELTE MENINGER: Kulturminister Thorhild Widvey, Rødt-leder Bjørnar Moxnes og president i Norges idrettsforbund Børre Rognlien, deler sine tanker om et eventuelt Oslo-OL i 2022. Mobilvideo: Roy Wahlstrøm / Dagbladet Vis mer

- Jeg gleder meg til å ta fatt på vervet som styreleder i Statkraft, som er Europas ledende produsent av fornybar energi. Grønn energi er helt avgjørende for å løse klimautfordringene og å lykkes med energitransformasjonen Norge, Europa og verden er avhengig av, sier Gjørv.