Kristin Skogen Lund

Går av

Kristin Skogen Lund gir seg som Schibsted-sjef.

GÅR AV: Kristin Skogen Lund vil gi seg når en erstatter er på plass. Foto: Emilie Holtet / NTB
GÅR AV: Kristin Skogen Lund vil gi seg når en erstatter er på plass. Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdateres.

Skogen Lund vil tre av når en erstatter er på plass. Det framgår av en børsmelding fra selskapet.

- Schibsted er et flott selskap, og jeg er utrolig stolt over det vi har oppnådd sammen. Jeg blir imponert hver dag av alt talentet og dedikasjonen vist av mine kolleger. Ettersom Schibsted nå står ved et vendepunkt, synes jeg tiden er inne for å trekke meg, sier Skogen Lund i meldingen.

- Jeg vil gi styret tid og rom til å finne en ny sjef som kan lede selskapet videre, slik at vi får en smidig overgang, legger hun til.

Schibsted har hatt et år der de har spart inn store penger i nyhetsmedieavdelingen, skriver NTB. Blant avisene som tilhører Schibsted, er blant annet Aftenposten, VG, E24, Stavanger Aftenblad, Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

- Respekterer avgjørelsen

Skogen Lund har sittet i sjefsstolen siden 2018. Styret skriver at de er dypt takknemlige for Skogen Lunds innsats som toppsjef.

- Kristins ledelse har vært avgjørende for å forme dagens Schibsted, sier styreleder Karl-Christian Agerup.

Han skryter videre av Skogen Lunds ledelse gjennom coronapandemien og den makroøkonomiske turbulensen den siste tida, samt «hennes evne til å bygge et sterkt og visjonært lederteam».

- Hennes periode som konsernsjef har vært transformativ for selskapet og vi respekterer avgjørelsen om å gå av, sier Agerup.

Viaplay-exit

I siste kvartal av 2023 fikk mediekonsernet Schibsted et driftsresultat før skatt på 684 millioner kroner.

I forbindelse med kvartalstallene kommer det også fram at selskapet trekker seg ut av Viaplay. Schibsted kjøpte 10,1 prosent av selskapet i september.

«Etter en grundig vurdering av fordelene med våre alternativer, og med tanke på den forventede endringen i vår bedriftsstruktur, har vi tatt beslutningen om å avvikle og trekke oss ut av vår investering i Viaplay», skriver Schibsted.