Går etter kritikk:
- Vanskelig for meg

Krever andre lederegenskaper enn det han har brakt inn i jobben.

SLUTTER: Per-Arne Hanssen er ferdig som banksjef i Hønefoss Sparebank etter en kritisk rapport fra Finanstilsynet. Foto: Hønefoss Sparebank.
SLUTTER: Per-Arne Hanssen er ferdig som banksjef i Hønefoss Sparebank etter en kritisk rapport fra Finanstilsynet. Foto: Hønefoss Sparebank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krass kritikk fra Finanstilsynet fører til at Per-Arne Hanssen går av som banksjef i Hønefoss Sparebank.

- Jeg ber om forståelse for at dette er en vanskelig situasjon for banken og for meg privat, skriver Hanssen i en SMS til Børsen.

Han viser til børsmeldingen hans tidligere arbeidsgiver sendte ut mandag morgen:

– En kritisk rapport fra Finanstilsynet har pekt på områder som krever andre lederegenskaper enn det han har brakt inn i jobben, heter det der.

– Han synes derfor det er riktig å slippe til en ny leder som kan bidra til en fortsatt positiv utvikling i banken, opplyses det videre.

Varsel uteble

Hønefoss Sparebank fikk kraftig irettesettelse fra Finanstilsynet tidligere denne måneden. Bakgrunnen er at banken lot en kunde nedbetale boliglån med kontanter i fem måneder.

Dette er såpass uvanlig at banken skulle varslet om en «mistenkelig transaksjon» etter hvitvaskingsreglene, noe som ikke ble gjort.

Kunden benyttet kun én tjeneste i banken – boliglånet – og betalte ned ved å levere inn store kontantsummer i bankens innskuddsautomat og overføre disse til brukskontoen og videre til nedbetaling på boliglån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.