Går etter kritikk:
- Vanskelig for meg

Krever andre lederegenskaper enn det han har brakt inn i jobben.

SLUTTER: Per-Arne Hanssen er ferdig som banksjef i Hønefoss Sparebank etter en kritisk rapport fra Finanstilsynet. Foto: Hønefoss Sparebank.
SLUTTER: Per-Arne Hanssen er ferdig som banksjef i Hønefoss Sparebank etter en kritisk rapport fra Finanstilsynet. Foto: Hønefoss Sparebank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krass kritikk fra Finanstilsynet fører til at Per-Arne Hanssen går av som banksjef i Hønefoss Sparebank.

- Jeg ber om forståelse for at dette er en vanskelig situasjon for banken og for meg privat, skriver Hanssen i en SMS til Børsen.

Han viser til børsmeldingen hans tidligere arbeidsgiver sendte ut mandag morgen:

– En kritisk rapport fra Finanstilsynet har pekt på områder som krever andre lederegenskaper enn det han har brakt inn i jobben, heter det der.

– Han synes derfor det er riktig å slippe til en ny leder som kan bidra til en fortsatt positiv utvikling i banken, opplyses det videre.

Varsel uteble

Hønefoss Sparebank fikk kraftig irettesettelse fra Finanstilsynet tidligere denne måneden. Bakgrunnen er at banken lot en kunde nedbetale boliglån med kontanter i fem måneder.

Dette er såpass uvanlig at banken skulle varslet om en «mistenkelig transaksjon» etter hvitvaskingsreglene, noe som ikke ble gjort.

Kunden benyttet kun én tjeneste i banken – boliglånet – og betalte ned ved å levere inn store kontantsummer i bankens innskuddsautomat og overføre disse til brukskontoen og videre til nedbetaling på boliglån.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer