Går hardt ut: - Helt ute å kjøre

Venstres Alfred Bjørlo går hardt ut mot næringsminister Jan Christian Vestre. Han mener næringsministeren ikke holder løftet om å forbedre konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen.

MAKT: Norgesgruppen har en markedsandel på nær 44 prosent, og eier blant annet Kiwi, Joker, Spar og Meny. Foto: Lise Åserud / NTB
MAKT: Norgesgruppen har en markedsandel på nær 44 prosent, og eier blant annet Kiwi, Joker, Spar og Meny. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag morgen la dagligvaregiganten Norgesgruppen fram sin årsrapport for 2022, som viste at selskapet gikk med 2,9 milliarder kroner i overskudd i fjor.

Det fikk nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, til å, nettopp, se rødt.

Stortingsrepresentant for Venstre, Alfred Bjørlo, er også blant dem som reagerer.

- Det sier alt om at vi har et dagligvaremarked som er helt ute å kjøre når det gjelder fungerende konkurranse, sier han til Børsen, og legger til:

- Norgesgruppen er så store, og har så mye makt og muskler, at de kan gjøre grep som de gjorde i slutten av januar å fryse prisene en periode, uten at det akkurat går ut over levebrødet til eierne.

Kiwi holdt nemlig igjen da dagligvareprisene økte 1. februar i år, som gjorde at de kunne melde om tidenes kundevekst seinere den måneden.

Mener Vestre er taus

Bjørlo mener det er manglende konkurranse i dagligvaremarkedet. Han går nå hardt ut mot næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

- Stortinget vedtok allerede i fjor en pakke med tilbud for å få opp konkurransen i markedet. Det må næringsministeren følge opp. Han var veldig aktiv i januar før det mye omtalte prishoppet, men siden har vi ikke hørt noe fra ham. Og nå har det gått nesten to måneder, sier han, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer