Rygge eller Gardermoen

- Går ikke an

Regjeringen vurderer å droppe en tredje rullebane på Gardermoen. Alternativet er å gjenåpne flyplassen på Rygge.

I SPILL: En tredje rullebane på Gardermoen, eller gjenåpning av Rygge? Det skal et nytt utvalg nå vurdere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I SPILL: En tredje rullebane på Gardermoen, eller gjenåpning av Rygge? Det skal et nytt utvalg nå vurdere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), som selv er fra Fredrikstad, vil vurdere om flyplassen på Rygge i Østfold skal gjenåpnes framfor at det bygges en tredje rullebane på Gardermoen.

Til Stortinget opplyser samferdselsministeren at regjeringen ønsker å nedsette et uavhengig utvalg for å se på framtidig kapasitet på Oslo Lufthavn, melder NRK.

Dette innebærer blant annet å se på om en tredje rullebane bør bygges der, eller å ta i bruk Rygge som en avlastningsflyplass.

Den sivile flytrafikken ved Moss lufthavn Rygge ble lagt ned i 2017.

Den omdiskuterte flypassasjeravgiften, som ble innført på alle flyginger fra norske flyplasser i 2016, ble blant annet oppgitt som grunn da Ryanair la ned all sin trafikk fra Rygge.

Nå presser en Facebook-gruppe med 35 000 medlemmer på for en gjenåpning av kommersiell drift ved lufthavnen.

- Det går ikke an å se på at en slik flyplass står som et monument over hvor galt det kan gå når politikerne baller det til med famøse vedtak, sier Tor Magnus Seglsten i gruppen «Vi som ønsker Rygge flyplass gjenåpnet».

I september skrev Moss Avis at Moss lufthavn Rygge er til salgs. Jotunfjell Partners har sittet som eiere siden 2017. De vil nå selge både terminalbygg, parkeringshus og flyoppstillingsplasser. Målet er å få solgt i løpet av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.