Rygge eller Gardermoen

- Går ikke an

Regjeringen vurderer å droppe en tredje rullebane på Gardermoen. Alternativet er å gjenåpne flyplassen på Rygge.

I SPILL: En tredje rullebane på Gardermoen, eller gjenåpning av Rygge? Det skal et nytt utvalg nå vurdere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I SPILL: En tredje rullebane på Gardermoen, eller gjenåpning av Rygge? Det skal et nytt utvalg nå vurdere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), som selv er fra Fredrikstad, vil vurdere om flyplassen på Rygge i Østfold skal gjenåpnes framfor at det bygges en tredje rullebane på Gardermoen.

Til Stortinget opplyser samferdselsministeren at regjeringen ønsker å nedsette et uavhengig utvalg for å se på framtidig kapasitet på Oslo Lufthavn, melder NRK.

Dette innebærer blant annet å se på om en tredje rullebane bør bygges der, eller å ta i bruk Rygge som en avlastningsflyplass.

Den sivile flytrafikken ved Moss lufthavn Rygge ble lagt ned i 2017.

Den omdiskuterte flypassasjeravgiften, som ble innført på alle flyginger fra norske flyplasser i 2016, ble blant annet oppgitt som grunn da Ryanair la ned all sin trafikk fra Rygge.

Nå presser en Facebook-gruppe med 35 000 medlemmer på for en gjenåpning av kommersiell drift ved lufthavnen.

- Det går ikke an å se på at en slik flyplass står som et monument over hvor galt det kan gå når politikerne baller det til med famøse vedtak, sier Tor Magnus Seglsten i gruppen «Vi som ønsker Rygge flyplass gjenåpnet».

I september skrev Moss Avis at Moss lufthavn Rygge er til salgs. Jotunfjell Partners har sittet som eiere siden 2017. De vil nå selge både terminalbygg, parkeringshus og flyoppstillingsplasser. Målet er å få solgt i løpet av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer