Skrekktall:

Går mot årsverste

Oljeprisen har falt kraftig fredag formiddag. Hovedindeksen følger oljeprisen, som er ned over 3 dollar på formiddagen. Det kan bli årets dårligste dag.

FALL: Oljeprisen har rast siden fredag morgen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
FALL: Oljeprisen har rast siden fredag morgen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Oljeprisen har rast siden rundt klokka 8 fredag og er klokka 11.30 ned 3,3 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for litt under 73 dollar.

Energianalytiker og Pareto-partner Nadia Wiggen sier til DN at det markante fallet i oljeprisen kommer etter at USA uttalte at det vil bli «vanskelig» å kjøpe mer olje til de amerikanske strategiske oljereservene.

Den norske hovedindeksen faller med oljeprisen, men er også påvirket av bankuro. Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet. Det gjør også store europeiske banker som Commerzbank og Societe Generale. Det sender de europeiske børsene nedover.

På formiddagen hadde Deutsche Banks aksjer stupt over 11 prosent på Frankfurt-børsen. I forkant av fallet hadde det vært en kraftig økning i prisen for å forsikre seg mot at Deutsche Bank misligholder gjelden sin.

Et signal om resesjon

Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, sier at utviklingen i aksjemarkedet skjer som en konsekvens av bankuroen de siste ukene. Stadig flere begynner å stille spørsmål ved bankenes struktur, og da oppstår kaos, sier han til E24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer