Skrekktall:

Går mot årsverste

Oljeprisen har falt kraftig fredag formiddag. Hovedindeksen følger oljeprisen, som er ned over 3 dollar på formiddagen. Det kan bli årets dårligste dag.

FALL: Oljeprisen har rast siden fredag morgen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
FALL: Oljeprisen har rast siden fredag morgen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Oljeprisen har rast siden rundt klokka 8 fredag og er klokka 11.30 ned 3,3 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for litt under 73 dollar.

Energianalytiker og Pareto-partner Nadia Wiggen sier til DN at det markante fallet i oljeprisen kommer etter at USA uttalte at det vil bli «vanskelig» å kjøpe mer olje til de amerikanske strategiske oljereservene.

Den norske hovedindeksen faller med oljeprisen, men er også påvirket av bankuro. Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet. Det gjør også store europeiske banker som Commerzbank og Societe Generale. Det sender de europeiske børsene nedover.

På formiddagen hadde Deutsche Banks aksjer stupt over 11 prosent på Frankfurt-børsen. I forkant av fallet hadde det vært en kraftig økning i prisen for å forsikre seg mot at Deutsche Bank misligholder gjelden sin.

Et signal om resesjon

Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, sier at utviklingen i aksjemarkedet skjer som en konsekvens av bankuroen de siste ukene. Stadig flere begynner å stille spørsmål ved bankenes struktur, og da oppstår kaos, sier han til E24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.