Corona i Oslo:

Går mot nattlig skjenking: - På tide

De lokale tiltakene i Oslo går ut ved midnatt søndag. Om det ikke skjer noe dramatisk med smittetallene, åpnes det derfor trolig for skjenking etter midnatt fra mandag.

LENGE SIDEN SIST: Ikke siden i fjor sommer har det vært mulig å få servert en øl på et serveringssted i Oslo etter midnatt. Fra mandag kan muligheten by seg igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB
LENGE SIDEN SIST: Ikke siden i fjor sommer har det vært mulig å få servert en øl på et serveringssted i Oslo etter midnatt. Fra mandag kan muligheten by seg igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Min første tanke er at det er på tide at Oslo følger resten av landet. Jeg er glad for at det begynner å gå mot normalen.

Det sier Karl Henning Svendsen, daglig leder i Noho Norge, til Dagbladet.

Han er involvert i en rekke utesteder i Oslo, deriblant Prindsen hage, Colonel Mustard og Kulturhuset.

Smittetallene i Oslo har gått nedover i ukevis, og det siste døgnet har 23 nye smittetilfeller blitt registrert.

Om ikke situasjonen endrer seg drastisk utover uka, ligger det dermed an til at Oslo fra mandag 5. juli kvitter seg med de lokale tiltakene, som skjenkestopp ved midnatt og hjemmekontor, og følger regjeringens trinn 3-tiltak i den nasjonale gjenåpningsplanen.

I trinn 3 gjelder imidlertid fortsatt krav om registrering, bordservering av alkohol, redusert antall gjester, sitteplasser til alle gjester og avstand, samt innslippsstopp fra midnatt.

Som Dagbladet skrev fredag, har byrådet i Oslo allerede vedtaket klart.

- Og det kommer vi nok til å stå på. Da går vi over til nasjonale tiltak. Det er en stund siden, sa helsebyråd Robert Steen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.