Går mot rekord:
- Sensasjonelt

I år strømmer det folk til flere av Norges største alpinanlegg. Nå går det mot rekordtrafikk, til tross for at prisene i samfunnet stiger.

ØKNING: Den svake norske krona kan gjøre at flere nordmenn tar ferien her til lands. Turistene utnytter også valutaen. Foto: Nicklas Knudsen
ØKNING: Den svake norske krona kan gjøre at flere nordmenn tar ferien her til lands. Turistene utnytter også valutaen. Foto: Nicklas Knudsen Vis mer
Publisert

Det melder Dagens Næringsliv.

Men det er ikke bare nordmenn som presser opp tallene. Turistene har også fått sansen for norsk høyfjellsferie i år.

Odd Stensrud er daglig leder for Alpinco, selskapet som eier skiheisselskapene og flere overnattings- og serveringssteder i Hafjell og Kvitfjell. Han innrømmer overfor DN at han var bekymret tidligere i høst.

Den gang sto det dårlig til for den svenske krona, som gjorde at mange la inn bestillinger der. Det kunne potensielt blitt dårlig nytt for de norske skidestinasjonene.

IMPONERER: Fem år gamle Storm herjer i slalombakken. Kanskje det ligger noe i "som far, så sønn"? Video: André Villa Vis mer

Men Alpinco har aldri vært i nærheten av like god innbooking for sesongen, som det de er nå.

- Vi var veldig usikre på hvordan dyrtida ville påvirke folks pengebruk. Men så kom snøen og bestillingene gikk i taket, sier Stensrud.

Langt over budsjett

Den største veksten kommer definitivt fra Danmark, ifølge Stensrud. Trolig som følge av ei svak krone.

- 90 prosent av vinterens budsjett er allerede solgt. Vi har aldri vært i nærheten av slike tall, sier han til avisa.

Anleggene på Hafjell og Kvitfjell er ikke de eneste som har opplevd en enorm vekst i antall besøkende. DN har snakket med flere aktører som opplever en tilstrømning av turister.

POPULÆRT: Trysilfjellet opplever en enorm økning i antall besøkende i vintersesongen. Foto: Nicklas Knudsen
POPULÆRT: Trysilfjellet opplever en enorm økning i antall besøkende i vintersesongen. Foto: Nicklas Knudsen Vis mer

Flere briter

På Beitostølen opplever de også økende trykk fra Danmark, men også Sverige. Dessuten er det flere chartergjester som kommer flygende fra England.

På Geilo går det mot rekordsesong. De opplever også økt pågang fra britene. I likhet med for danskene, går valutaen i deres favør.

- Storbritannia ser faktisk ut til å kunne passere Danmark i omsetning nå i vinter. Det er jo ganske sensasjonelt, sier Helen Møgster, direktøren for Geilo Booking, til DN.