Går på dagen

Får ikke sikkerhetsklarering.

GÅR PÅ DAGEN: Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen. Foto: Aleksander Andersen / NTB
GÅR PÅ DAGEN: Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen. Foto: Aleksander Andersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen fratrer fra sin stilling med umiddelbar virkning, heter det i en pressemelding fra Norges Bank.

Kinesisk kone

Årsaken er at han ikke har fått fornyet sikkerhetsklarering fra Sivil klareringsmyndighet, og han har derfor fått innvilget sin anmodning til Finansdepartementet om å få fratre stillingen.

- Sivil klareringsmyndighet oppgir til meg at årsaken til at jeg ikke får fornyet sikkerhetsklarering er at min kone er kinesisk statsborger og er bosatt i Kina der jeg støtter henne økonomisk. De slår samtidig fast at det ikke er forhold ved meg personlig som skaper tvil om min sikkerhetsmessige skikkethet, men at dette ikke veier tungt nok. Det har jeg nå måttet ta konsekvensen av, sier Jon Nicolaisen.

- Vil savne Nicolaisen

Sentralbanksjef Øystein Olsen sier de tar Finansdepartementets beslutning til etterretning.

- Jeg vil savne Jon Nicolaisen i stillingen som visesentralbanksjef, et verv han har skjøttet på en utmerket måte som nær kollega og dyktig fagmann. Gjennom sentrale stillinger i banken har han gjennom en årrekke gitt et vesentlig bidrag til å utvikle Norges Bank, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer