Garanterer priskutt

Avgiftskuttet vil skal merkes direkte i kundenes lommebok. Det lover de store butikkjedene.

PRISKUTT: Kundene skal få merke avgiftskuttene på kvitteringa, garanterer de store norske butikkjedene. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRISKUTT: Kundene skal få merke avgiftskuttene på kvitteringa, garanterer de store norske butikkjedene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Ja. Vi lover at avgiftskuttene går uavkortet til forbrukerne.

Konserndirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, er klar og tydelig når Børsen ber ham svare på om han kan garantere at avgiftskuttene i statsbudsjettet vil gi direkte utslag i hylleprisen på varene, og på den måten komme forbrukerne til gode.

Norgesgruppen er Norges største handelshus, og eier Kiwi, Meny, Spar, Nærbutikken og Joker, i tillegg til kioskene Deli de Luca, MIX og Jafs.

«Selvsagt» priskutt

Like tydelig som sjefen for Norgesgruppen er Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen når Børsen stiller ham det samme spørsmålet:

- Vil kundene se avgiftskuttet direkte på prisen?

- Ja. Coop er eid av kundene, så de skal selvsagt få avgiftskuttene i form av priskutt. Det skulle bare mangle, og det har vi også gjort ved tidligere avgiftskutt, sier Kristiansen.

- Vi garanterer at alle avgiftskutt som kommer til oss, går videre til kunden, sier Trond Bentestuen, Norgessjef i Rema 1000.

Hvor mye av avgiftskuttet som til slutt ender opp på hylleprisen, er ikke alene opp til kjøpmennene og Rema-kjeden, understreker han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.