Garanterer priskutt

Avgiftskuttet vil skal merkes direkte i kundenes lommebok. Det lover de store butikkjedene.

PRISKUTT: Kundene skal få merke avgiftskuttene på kvitteringa, garanterer de store norske butikkjedene. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRISKUTT: Kundene skal få merke avgiftskuttene på kvitteringa, garanterer de store norske butikkjedene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Ja. Vi lover at avgiftskuttene går uavkortet til forbrukerne.

Konserndirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, er klar og tydelig når Børsen ber ham svare på om han kan garantere at avgiftskuttene i statsbudsjettet vil gi direkte utslag i hylleprisen på varene, og på den måten komme forbrukerne til gode.

Norgesgruppen er Norges største handelshus, og eier Kiwi, Meny, Spar, Nærbutikken og Joker, i tillegg til kioskene Deli de Luca, MIX og Jafs.

«Selvsagt» priskutt

Like tydelig som sjefen for Norgesgruppen er Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen når Børsen stiller ham det samme spørsmålet:

- Vil kundene se avgiftskuttet direkte på prisen?

- Ja. Coop er eid av kundene, så de skal selvsagt få avgiftskuttene i form av priskutt. Det skulle bare mangle, og det har vi også gjort ved tidligere avgiftskutt, sier Kristiansen.

- Vi garanterer at alle avgiftskutt som kommer til oss, går videre til kunden, sier Trond Bentestuen, Norgessjef i Rema 1000.

Hvor mye av avgiftskuttet som til slutt ender opp på hylleprisen, er ikke alene opp til kjøpmennene og Rema-kjeden, understreker han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer