Gass-beskjed til Norge

EU jobber fortsatt med krisegrep som kan gripe direkte inn i gassmarkedet og påvirke prisene Norge får, ifølge EUs energikommissær Kadri Simson.

DYRBAR VARE: Norge er for tida EUs største gassleverandør. Foto: Marit Hommedal / NTB
DYRBAR VARE: Norge er for tida EUs største gassleverandør. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må finne løsninger som hjelper oss med å roe ned gassmarkedet på en måte som gjør at våre forbrukere og selskaper kan fortsette driften og ikke mister like vilkår som andre globale markedsregioner, sier Simson til NTB.

Hun er torsdag på besøk i Norge og har blant annet diskutert gassmarkedet med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

EU ser for tida på løsninger for å regulere gassprisene, blant annet gjennom makspris og såkalte priskorridorer.

Dette kan få stor betydning for Norge, som er EUs største gassleverandør.

- For to dager siden var jeg i Luxembourg og diskuterte denne dynamiske priskorridoren med energiministrene. Ingen avgjørelser har blitt tatt ennå, men det er vår forpliktelse å roe ned markedet og unngå mulig manipulasjon, sier Simson.

Den norske regjeringen har tydelig avvist både en makspris på gass og en priskorridor. Men et flertall av EU-landene vil ha en form for makspris.

- Vi har vært veldig klare på at vi vil at løsningen skjer i et kommersielt rammeverk, og det er fortsatt vår beskjed. Men jeg tror dialog er viktig i denne vanskelige tiden, og jeg har full respekt for måten EU og medlemslandene jobber på hver dag med energikrisen, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer