Ormen Lange:

Gassanlegg evakuert

Torsdag morgen oppsto det en uavklart situasjon på Ormen Lange-anlegget i Aukra kommune. Det var trolig en bombetrussel som fikk alarmen til å.

NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra
NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 9.50 skriver politiet på Twitter at situasjonen er avklart.

Hendelsen ble utløst av en bombetrussel, opplyser Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen til TV 2.

I en pressemelding skriver politiet imidlertid at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell og at de er tilbake i en «normalsituasjon».

- Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold og saken blir etterforsket videre, heter det i pressemeldingen.

Til Rbnett opplyste politiet at de har kontroll på en innringer. Det er ikke klart hvorvidt denne innringeren mistenkes for å ha kommet med bombetrusselen.

Det var klokka 09.16 torsdag at det først kom meldinger om en en uavklart situasjon ved gassfeltet Ormen Lange i Aukra kommune. I forbindelse med hendelsen ble hele gassanlegget på Nyhamna evakuert og kommunen satt krisestab.

Ved 10.45-tida fikk arbiederne returnere tilbake til annlegget, skriver NTB.

Shell: - Undersøker situasjonen

Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Feltet ligger på 850 til 1100 meters havdyp omtrent 120 kilometer nordvest for Kristiansund i Norskehavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer