Ormen Lange:

Gassanlegg evakuert

Torsdag morgen oppsto det en uavklart situasjon på Ormen Lange-anlegget i Aukra kommune. Det var trolig en bombetrussel som fikk alarmen til å.

NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra
NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 9.50 skriver politiet på Twitter at situasjonen er avklart.

Hendelsen ble utløst av en bombetrussel, opplyser Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen til TV 2.

I en pressemelding skriver politiet imidlertid at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell og at de er tilbake i en «normalsituasjon».

- Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold og saken blir etterforsket videre, heter det i pressemeldingen.

Til Rbnett opplyste politiet at de har kontroll på en innringer. Det er ikke klart hvorvidt denne innringeren mistenkes for å ha kommet med bombetrusselen.

Det var klokka 09.16 torsdag at det først kom meldinger om en en uavklart situasjon ved gassfeltet Ormen Lange i Aukra kommune. I forbindelse med hendelsen ble hele gassanlegget på Nyhamna evakuert og kommunen satt krisestab.

Ved 10.45-tida fikk arbiederne returnere tilbake til annlegget, skriver NTB.

Shell: - Undersøker situasjonen

Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Feltet ligger på 850 til 1100 meters havdyp omtrent 120 kilometer nordvest for Kristiansund i Norskehavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.