Ormen Lange:

Gassanlegg evakuert

Torsdag morgen oppsto det en uavklart situasjon på Ormen Lange-anlegget i Aukra kommune. Det var trolig en bombetrussel som fikk alarmen til å.

NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra
NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 9.50 skriver politiet på Twitter at situasjonen er avklart.

Hendelsen ble utløst av en bombetrussel, opplyser Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen til TV 2.

I en pressemelding skriver politiet imidlertid at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell og at de er tilbake i en «normalsituasjon».

- Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold og saken blir etterforsket videre, heter det i pressemeldingen.

Også Hovedredningssentralen sier at de har kjennskap til situasjonen ved Ormen Lange.

- Så lenge politiet koordinerer hendelsen, må de uttale seg til media, sier Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Børsen.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt beredskapen ved olje- og gassanlegg i Norge og andre Nato-land etter at gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen ble brutt 27. september. Det er antatt at ledningen ble utsatt for sabotasje, og Russland regnes av Nato-landene for å være hovedmistenkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer