Gasslekkasjen: Utelukker ikke statlig aktør

Finsk etterretningstjeneste mener en statlig aktør kan ha stått bak gasslekkasjen.

GASSLEKKASJE: En kompresjonsstasjon ved gassrørledningen Balticconnector, her avbildet i 2019. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / AP / NTB
GASSLEKKASJE: En kompresjonsstasjon ved gassrørledningen Balticconnector, her avbildet i 2019. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det kan ikke utelukkes at en statlig aktør var involvert i ødeleggelsene på gassrørledningen Balticconnector og en parallell telekabel i Finskebukta.

Det sier direktør for Finlands etterretningstjeneste, Antti Palttari, torsdag.

Finske myndigheter meldte tirsdag at det kan ha ligget en målrettet handling bak skadene på en gassrørledning og datakabel i Finskebukta. Rørledningen begynte å lekke søndag.

Balticconnector er en toveis rørledning på 77 kilometer som forbinder gassnettet i Finland og Estland. Rørledningen gir også Finland tilgang til gass fra Latvia. Den ble satt i full drift da Russland kuttet gassforsyningene til Finland i mai i fjor.

Hendelsen har medført at norsk politi øker årvåkenheten rundt norske olje- og gassinstallasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer