Gassrørledning sprengt i Litauen

Ingen tegn til ytre skader, ifølge selskapet. Flammene stod 50 meter opp i lufta.

SISTE: En gassrørledning som går mellom de baltiske landene Litauen og Latvia har eksplodert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gassrørledningen går mellom de baltiske landene Litauen og Latvia. Eksplosjonen skjedde nord i Litauen rundt klokka 17 lokal tid, opplyser selskapet Amber Grid på sine nettsider.

SISTE: Selskapet sier til Reuters at de ikke ser tegn til at eksplosjonen skyldes en «villet handling», og at det ikke er tegn til at skader er påført fra utsiden av gassrørledningen. De legger til at etterforskningen vil holde alle muligheter åpne.

Voldsomt

En landsby med rundt 250 innbyggere ble evakuert, og flammene sto hele 50 meter opp i lufta, ifølge den statlige litauiske kanalen LRT.

Det ble med andre ord en kraftig eksplosjon og brann, noe også bildene fra stedet viser. Men eksplosjonen har ikke gitt noen utslag som er fanget opp av seismologiske måleinstrumenter, opplyser Norsar.

- Eksplosjonen må ha vært betydelig mindre enn den i Østersjøen i høst, sier administrerende direktør Anne Strømmen Lycke i Norsar til Børsen.

- Vi kan ikke se eksplosjonen, og det må bety at det meste av energien har gått opp i luften og ikke sender nok energi ned i bakken til at seismometrene i nærliggende områder fanger opp rystelsen, utdyper hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer