Gassrørlekkasje: - Har gjort funn

Etterforskningen har avdekket et svært tungt objekt på havbunnen.

ETTERFORSKER: Finland og Estland samarbeider om å etterforske gassrørlekkasjen. Her foretar den estiske marinen undervannsundersøkelser. Foto: Estonian Navy Handout / Handout via REUTERS / NTB
ETTERFORSKER: Finland og Estland samarbeider om å etterforske gassrørlekkasjen. Her foretar den estiske marinen undervannsundersøkelser. Foto: Estonian Navy Handout / Handout via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Finland sier de har funnet et svært tungt objekt i nærheten av gassrørledningen som begynte å lekke i Østersjøen for snaut to uker siden, skriver Reuters.

Den videre etterforskningen søker nå å avdekke om den tunge gjenstanden har noe med lekkasjen å gjøre.

Leder for etterforskningen, politikommissær Risto Lohi, sier de ikke har funnet noe som gir dem grunn til å tro at en eksplosjon er årsaken til skaden.

- Objektet ligger dypt nede på havbunnen og vi kan ikke dra noen konklusjoner om hva det er nå. Det vil bli gjort forsøk på å løfte objektet opp fra sjøen for teknisk undersøkelse, heter det i en uttalelse fra Lohi.

Han legger til at etterforskningen har bekreftet at skaden ble påførte av en «ekstern, mekanisk kraft».

Det ble igangsatt etterforskning etter at det natt til søndag for snaue to uker siden ble oppdaget en lekkasje fra en gassrørledning i Finskebukta.

Det ble tidlig antydet fra myndighetshold at det trolig dreier seg om en sabotasje av ledningen, som går mellom Finland og Estland.

Det finske politiet bekrefter også fredag at det kinesiske skipet Newnew Polar Bear nå blir fokus for etterforskningen.

Skipet som var i området ved gassrørledningen rundt tida for lekkasjen.

- Vi vil samarbeide med kinesiske myndigheter for å kartlegge rollen til det kinesiske fartøyet, sier finsk politi.

Det har tidligere blitt avdekket at flere skip, som var i området i det aktuelle tidsrommet, etterforskes. I tillegg til det kinesiske skipet har også det russiske skipet Sevmorput blitt nevnt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer