Rentegaloppen fortsetter:

- Gått altfor langt

Det er bare å stålsette seg - til uka kommer trolig bankenes renteøkninger som perler på ei snor, etter styringsrentehoppet torsdag. Eksperter er bekymret for at Norges Bank er for harde i klypa.

NYTT HOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sa torsdag at forholdene i økonomien fram til neste rentemøte i september vil påvirke veien videre. Det er imidlertid ikke umulig at det blir et nytt rentehopp allerede da. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYTT HOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sa torsdag at forholdene i økonomien fram til neste rentemøte i september vil påvirke veien videre. Det er imidlertid ikke umulig at det blir et nytt rentehopp allerede da. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag satt som ventet Norges Bank opp styringsrenta med en «kvarting» - 0,25 prosentpoeng, og varslet samtidig at vi trolig må tåle enda et rentehopp allerede i september.

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen tror folk må belage seg på en boliglånsrente på 6 prosent rundt årsskiftet.

Og om det stopper der, er han usikker på.

- Jeg vil si at alt kan skje. Det kan både bli mer rentehevinger, og det kan bli store rentekutt. Jeg vil planlegge for uendrede renter ut neste år, for man må jo ha en plan.

- Veldig tøft

Han mener Norges Bank burde droppet å sette styringsrenta ytterligere opp nå.

- Jeg tror dette har gått altfor langt. Dette er veldig tøft for barnefamilier.

Han var denne uka til stede på Arendalsuka, og mener politikerne har fokus på helt feil ting.

- Jeg lurer på hvor den politiske debatten om dette er? Det er mye snakk om ting som ikke er relevant for folk. Mens rentehevinga blir en ny festdag for pensjonister, så er det ufattelig store byrder vi legger på barnefamiliene. Det kommer det norske samfunn til å ta sterk skade av, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.