Reiselivet:

- Gått fra kritisk til desperat

Store deler av reiselivet fanges fortsatt ikke opp av krisepakkene, advarer bransjeorganisasjonen Virke.

ADVARER: Etter at Stortinget vedtok den siste krisepakka, er det fortsatt store deler av reiselivsbransjen som likevel ikke er fanget opp av støtteordningene, ifølge Virke Reiseliv. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
ADVARER: Etter at Stortinget vedtok den siste krisepakka, er det fortsatt store deler av reiselivsbransjen som likevel ikke er fanget opp av støtteordningene, ifølge Virke Reiseliv. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

- Unnskyld, men nå må jeg må legge på, det kommer pasienter inn her, sier Marit Utaker på telefon til Børsen.

Siden november i fjor har Utaker brukt tiden sin på noe helt annet enn vanlig. Egentlig er hun daglig leder i Oslo Guidebureau. Selskapet har gjennom 20 år spesialisert seg på guiding i Oslo, for privatpersoner og grupper.

Coronakrisen har truffet dem hardt. Samtlige 250 guider er uten jobb, i tillegg til fire av fem i administrasjonen. De har også sagt opp to ansatte.

Den eneste som holder hjula i gang, med en ti prosents stilling, er Marit Utaker.

Overhengende konkursfare

Hun er langt fra noe enestående eksempel. Etter at Stortinget vedtok den siste krisepakka, er det fortsatt store deler av reiselivsbransjen som likevel ikke er fanget opp av støtteordningene, ifølge Virke Reiseliv.

- Behovet for ytterligere tiltak for de virksomhetene innen reiseliv som i realiteten ikke har hatt mulighet til å ha aktivitet siden før corona, er betydelig. Situasjonen er ikke lengre bare kritisk, den er desperat, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer