- Unge voksne verden rundt har vært en veldig sterk faktor for luksusvekst det siste tiåret, sier Gregory Boutte, digitaliseringssjef hos Gucci-eier Kering, til Reuters.
Den treden er i ferd med å snu, spesielt i Kina og USA. Henholdsvis rekordhøy arbeidsledighet blant unge (19,9 prosent) og skyhøy inflasjon sørger for at kjøpekraften til generasjon Z er lav. Det forklarer Kenneth Chow, ved konsulentfirmaet Oliver Wyman, til nyhetsbyrået.
Coronapandemien og Kinas nullsmittestrategi med knallharde nedstengninger har også truffet flere bransjer hardt - blant annet teknologi, som ofte ansetter unge.
- Dette kan være første gang en rekke unge voksne i Kina står overfor en slik økonomisk påvirkning, så det vil bli et testområde for hvordan disse forbrukerne kommer til å betale for luksusvarer framover, sier Show.
Ifølge han har flere luksusmerker senket salgsforventningene sine for det kinesiske markedet betraktelig, uten å nevne navn.
I tillegg er som kjent «Gen Z», født mellom 1996 og 2012, opptatt av miljø og bærekraft, i tillegg til at de ikke er like opptatt av tradisjonelle merkevarer som eldre generasjoner. De har vokst opp med internett, og lar seg ikke like lett friste av tradisjonelle reklamer - men heller influensere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger