General Motors trekker seg ut av flere markeder

Den amerikanske bilprodusenten General Motors sier kuttene i utlandet er del av en strategi for å trekke seg fra markeder som ikke gir nok inntjening.

FOR LITEN INNTJENING: General Motors trekker seg ut av Australia, New Zealand og Thailand. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix
FOR LITEN INNTJENING: General Motors trekker seg ut av Australia, New Zealand og Thailand. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

General Motors kunngjorde mandag at selskapet dropper bilmerket Holden i Australia og New Zealand.

Bilprodusenten har slitt med å tjene penger i disse markedene, og GM sier om lag 600 personer mister jobben de neste månedene som følge av avgjørelsen.

Selskapet opplyser at det også har planer om å selge fabrikken i Rayong i Thailand til Great Wall Motors og trekke bilmerket Chevrolet ut av landet innen utgangen av året.

Avgjørelsen blir gjort for å velge bort markeder som ikke gir god nok inntjening.

Selskapet vil framover konsentrere seg om å selge spesialkjøretøy i disse landene. Det samme vil selskapet gjøre i Japan, Russland og Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer