Georg Jensen i økonomisk krise

Frykter for selskapets framtid.

DESIGNIKON: Georg jensen ble igjen rammet av underskudd i 2019. Coronakrisen kom på verst tenkelig tidspunkt for den danske virksomheten. Foto: NTB Scanpix
DESIGNIKON: Georg jensen ble igjen rammet av underskudd i 2019. Coronakrisen kom på verst tenkelig tidspunkt for den danske virksomheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske designvirksomheten Georg Jensen, kjent for sine eksklusive smykker og interiørprodukter, har de seneste åra slitt med blodrøde tall.

Ifølge Berlingske viser et nytt regnskap at selskapet igjen er rammet av et fall i omsetningen. Totalt skal Georg Jensen ha gått med et samlet underskudd på 356 millioner danske kroner de siste fire åra.

Nå frykter eierne for selskapets framtid.

«Situasjonen gjør at det eksisterer en vesentlig usikkerhet, som kan gi betydelig tvil om konsernet og selskapets evne til å fortsette som 'going concern'», heter det i en uttalelse fra ledelsen.

Videre peker administrerende direktør Francesco Pesci på hvilken effekt coronapandemien har for resultatet.

- Det er ingen tvil om at viruset vil ha en negativ effekt på våre resultater, men vi jobber med en rekke tiltak.

Ledelsen peker på fire scenarier for 2020 i sitt regnskap, ifølge Berlingske. Det verst tenkelige utfallet er hvis omsetningen faller med 33 prosent. Da vil Georg Jensen «gå tom for penger, og ha behov for nye kredittavtaler», skriver avisa.

Ifølge egen nettside har Georg Jensen 113 utsalgssteder i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer