- Gi faen i utbyttefesten

Når regjeringen trekker gullkortet må næringslivet gi faen i utbyttefesten, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Torsdag skal nye krisetiltak for næringslivet vedtas av Stortinget.

KLAR MELDING: Fellesforbundets leder Jørn Eggum forventer at generalforsamlingen i Aker stanser det planlagte milliardutbyttet til aksjonærene og sier offentlige krisemilliarder absolutt ikke skal gå til bonuser og utbytter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR MELDING: Fellesforbundets leder Jørn Eggum forventer at generalforsamlingen i Aker stanser det planlagte milliardutbyttet til aksjonærene og sier offentlige krisemilliarder absolutt ikke skal gå til bonuser og utbytter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det har vakt stor oppsikt at Kjell Inge Røkkes Aker ber regjeringen om å finne krisetiltak for et coronarammet næringsliv, samtidig som selskapet etter planen skal betale ut et utbytte på 1,7 milliarder kroner til aksjonærene.

- Da jeg så den saken, tenkte jeg: Så umusikalsk kan ikke Røkke være. Men innstillingen fra styret ble gitt i februar, og mye har forandret seg siden da. Det vet jo jeg som har forberedt et lønnsoppgjør som nå blir satt på pause til august, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til Dagbladet og Børsen.

Lederen i LOs største forbund i privat sektor forventer at Aker dropper det planlagte utbyttet.

- Jeg forutsetter at generalforsamlingen i Aker korrigerer innstillingen fra styret om et utbytte som egentlig ikke er til stede når vi ser hvordan aksjekursene på Oslo Børs har beveget seg, sier Eggum.

- Har gitt faen

Men Eggum har mer på hjertet. Fra kontoret på Lilletorvet i Oslo kommer en krystallklar oppfordring til regjeringen og partiene på Stortinget:

Null i bonus og utbytte til bank- og finansnæringen, og til ledere i statlige selskaper så vel som til alle bedrifter som mottar statlige krisemilliarder i støtte under virusepidemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer