Gigaerstatning etter spinnvill rikingkrangel

Det er omsider satt punktum for en over ti år lange rikingfeide, men for en av dem var det bare forsmaken på det som kan komme.

MÅ PUNGE UT: Motedesigner Peter Nygård må punge ut for anklager han har framsatt mot hedgefondmilliardær Louis Bacon. Her er han avbildet med Yves Laurent og Melisa Marie Jackson i 2005. Foto: Darryl James / AFP
MÅ PUNGE UT: Motedesigner Peter Nygård må punge ut for anklager han har framsatt mot hedgefondmilliardær Louis Bacon. Her er han avbildet med Yves Laurent og Melisa Marie Jackson i 2005. Foto: Darryl James / AFP Vis mer
Publisert

En spinnvill, årelang rikingfeide har fått sitt endelige punktum i en domstol i New York.

En dommer i domstolen har tilkjent hedgefondmilliardæren Louis Bacon (66) over 203 millioner dollar i erstatning, som følge av en bitter krangel med hans tidligere nabo på Bahamas, den finsk-kanadiske motemogulen Peter Nygård (81), skriver Financial Times.

Alvorlige anklager

Feiden mellom de to rikingene startet for mange år siden, og har handlet om alt fra Nygårds bråkete Robinson Crusoe-fester, til hvorvidt Bacon hadde kommet i veien for Nygårds oppussingsplaner etter en brann.

Det har ført til mer alvorlige anklager, både fra den ene og fra den andre.

Ifølge kjennelsen fra domstolen i New York er Nygård ansvarlig for en global svertekampanje som varte i nesten ett tiår, der han anklaget Bacon for å være Ku Klux Klan-medlem, skyldig i innsidehandel, involvert i dødsfallet til en ansatt og involvert i ildspåsettelse.

«Hver av disse beskyldningene ville ha vært et betydelig angrep på hans karakter - kombinasjonen av alle fire framstilte ham som en ondsinnet kjeltring av verste sort», konkluderte dommer Layn Phillips, som beskrev svertekampanjen som en «en bevisst plan fra Nygård for å ødelegge Bacon personlig og profesjonelt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer