Gigaflåte vekker oppsikt

- De drar opp alt, sier en ecuadoriansk kaptein.

ANKLAGES: Hundrevis av kinesiske skip anklages for å plyndre verdenshav. Her båter med kinesiske flagg i en havn i byen Zhoushan i Kina i 2016. Foto: AFP/NTB Scanpix.
ANKLAGES: Hundrevis av kinesiske skip anklages for å plyndre verdenshav. Her båter med kinesiske flagg i en havn i byen Zhoushan i Kina i 2016. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Forsker Jonathan Green har i en årrekke studert verdens største fisk utenfor Galápagosøyene i Stillehavet.

I 280 dager hadde Green sporet hvalhaien «Hope», da satellittsporingen fra GPS-koden på ryggfinnen plutselig stoppet, og skjermen fylte seg med hundrevis av andre blinkende prikker, skriver The Guardian.

- Fanget av fiskeflåte

- Jeg begynte å se på det, og fant ut at hun helt på slutten av banen begynte å øke hastigheten, sier forskeren til den britiske avisa.

Hvalhaiens hastighet gikk fra én knop til seks eller sju knop de siste 32 minuttene, ifølge forskeren.

Advarer

Prikkene antas å ha tilhørt en enorm kinesisk fiskeflåte som har fisket utenfor Galápagosøyene i Stillehavet. Øygruppa er på UNESCOs verdensarvliste, og fartøyene skal ha fisket der i flere uker.

Fiskeflåten ble fanget på kamera i starten av august, og skal bestå av over 200 skip. Ifølge avisa kan hvert enkelt skip ha opptil 500 fiskelinjer, og hver linje kan ha tusenvis av kroker.

- Jeg har ingen bevis, men hypotesen min er at hun ble fanget av et skip fra samme fiskeflåte, sier Green til den britiske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer