Trysil:

Gigahytte kan sette prisrekord

Med en prisantydning på 35 millioner kroner kan sportstjernas tidligere hytte bli Trysils dyreste.

35 MILLIONER: Man må ha til salt i grøten for å få råd til det som kan bli Trysils dyreste hytte. Foto: Invisio
35 MILLIONER: Man må ha til salt i grøten for å få råd til det som kan bli Trysils dyreste hytte. Foto: Invisio Vis mer
Publisert

I 1997 bygget Formel 1-legenden Michael Schumacher en gedigen hytte i Trysil.

Med ti soverom, badstue, eget spillrom og et fullverdig treningsrom var den 681 kvadratmeter store hytta sportsidolets fristed når han ikke svei gummi på Monacos brennhete asfalt.

I 2015 tok imidlertid Trysil-eventyret slutt da hytta ble solgt til den danske forretningsmannen Dennis Landbo Nielsen for 20,9 millioner kroner. Nå ligger den ute til salgs igjen - til svimlende 35 millioner kroner.

- Det har vært noen svært vanskelige emosjonelle overveielser bak den endelige beslutningen om salg av hytta. Årsaken er enkel – barna mine har nå nådd en alder hvor det er vanskelig å få dem med hver gang til Trysil, sier dansken til Dagens Næringsliv.

SVÆR TOMT: Den enorme hytta har plass til rekke haug av familier eller et helt reality-konsept. Foto: Invisio
SVÆR TOMT: Den enorme hytta har plass til rekke haug av familier eller et helt reality-konsept. Foto: Invisio Vis mer

Han opplyser å ha brukt mellom fem og sju millioner på vedlikehold og oppgradering av eiendommen, og han selger den altså for 14 millioner kroner mer enn han selv kjøpte den for.

- Det er en unik eiendom, og det er artig å få lov til å presentere den, jeg må jo si det. Ikke minst er det artig at vi har muligheten til å sette ny prisrekord i Trysil, sier eiendomsmegler Marius Norum til Børsen.

Han forklarer at det hittil har vært stor interesse for hytta, og at han per lørdag kveld er i kontakt med sju potensielle kjøpere.

- Er det noen kjendiser som er interessert?

- Det kan jeg nok ikke kommentere, sier han lurt.

Han mener prisantydningen er realistisk, blant annet med tanke på den enorme veksten fritidsmarkedet har hatt under pandemien.

- Det er ikke til å stikke under stol at det er en høy prisklasse, men det er en eiendom som støtter opp under prisen. Den er nok for noen som verdsetter at det er skjermet og privat, samtidig som det er rett i nærheten av alt, sier Norum.

KLASSISK: Hytta er nok inspirert av klassiske norske hytter i fjellheimen. Foto: Invisio
KLASSISK: Hytta er nok inspirert av klassiske norske hytter i fjellheimen. Foto: Invisio Vis mer

Han beskriver hytta som godt egnet for å underholde mange gjester, blant annet med egen bar, kino og flere stuer. Den har også skuddsikre vinduer og glass i dører, for den som måtte ha behov for det.

- Det er veldig mye kult rundt denne hytta. Interessentene er alt fra familier som ønsker en stor hytte for å ha mange med seg, spørsmål fra utenlandske interessenter, og bedrifter.

SE BOLIGEN: Nylig solgt 79 år gamle Knut Wisting villaen sin på Nordstrand i Oslo. Kjøper? Norsk rikskringkasting Vis mer

- Ingen russiske oligarker vel?

- Hehe, nei, ingen av dem!

Den stående rekorden for hytte i Trysil er 21 millioner kroner, og ble solgt i 2016. Den hadde da tilhørt den avdøde forretningsmannen Svein Erik Bakke, og ligger nå ute for salg igjen, denne gangen til 29 millioner kroner, skriver DN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer