Gigantbanken vil kutte 35 000 stillinger

Den britiske gigabanken HSBC tjener ikke like mye som før. Nå varsler de at så mange som 35 000 stillinger kan ryke.

KUTTER: Europas største bank fikk redusert overskudd og varsler nå store kutt. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
KUTTER: Europas største bank fikk redusert overskudd og varsler nå store kutt. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbanken HSBC tar grep for å snu elendige tall. Planen er å spare penger ved å redusere antall ansatte med rundt 15 prosent i løpet av de neste tre årene.

Da banken la fram sitt årsresultat tirsdag, viste det et overskudd på 123 milliarder kroner før skatt. Det er 33 prosent mindre enn i 2018, opplyser HSBC.

Banken varsler nå omfattende kostnadskutt og restrukturering.

- Det er realt å si at vår retning framover vil være at dagens antall på 235 000 vil bli nærmere 200 000 i løpet av de tre neste årene, sier HSBCs fungerende sjef Noel Quinn i et intervju med Bloomberg.

HSBC-aksjen falt hele 2,2 prosent i Hongkong tirsdag. HSBC har hovedkontor i London og er blant Europas største banker, men en stor del av virksomheten ligger i Asia.

- Vi legger nå fram en revidert plan for å øke investorenes avkastning, sier Quinn.

I tillegg til kraftige kutt i staben, innebærer det å redusere virksomheten i USA og Europa, spesielt innenfor investeringsbanksektorene. Mer lønnsomme områder i Asia og Midtøsten skal samtidig styrkes.

Målet er kostnadskutt for 42 milliarder kroner innen 2022, mens restruktureringskostnadene er beregnet til rundt 55 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer