Gigantby stenger: - Panikkjøp

Landet er langt fra ferdig med pandemien. Nå stålsetter innbyggerne i millionbyen seg.

PÅBUDT: En mann gjør en av få ting myndighetene tillater at man gjør utenfor husets fire vegger - tar en coronatest. Bildet er tatt torsdag. Foto: AFP / NTB
PÅBUDT: En mann gjør en av få ting myndighetene tillater at man gjør utenfor husets fire vegger - tar en coronatest. Bildet er tatt torsdag. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens store deler av verden er på god vei til å gjøre corona til et tilbakelagt kapittel, er situasjonen i Kina en ganske annen.

Landet har gjennom pandemien ført en knallhard nullsmittestrategi, som nok en gang gjør seg brutalt gjeldende.

Stenger millionby

I Chengdu, en av landets største byer, er de 21 millioner innbyggerne nå beordret til å holde seg hjemme, med mindre de skal ta en obligatorisk coronatest. Reglene trådde i kraft torsdag klokka 18, melder CNN.

Én person fra hvert hjem kan gå ut for å handle, men bare med negativ coronatest. Alt skal stenge, unntatt sykehus, apotek og dagligvarebutikker.

Det skjer etter at 157 coronatilfeller ble påvist.

Byen er hovedstad i Sichuan-provinsen i den vestlige regionen av Kina, som i stor grad har vært forskånet for virusutbrudd, ifølge Bloomberg.

Chengdu er også et populært turistmål, kjent for sitt gigantiske pandareservat.

Panikkjøp

Nå stålsetter innbyggerne seg for at dette kan bli varig.

Friskt i minnet sitter nedstenginga i landets finanssentrum, Shanghai, som i sommer åpnet etter seige to måneder med lockdown.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.