Gigantregningen truer: - Dypt urettferdig

Skatteregningen norske bedrifter skylder er på nesten fem milliarder. Og for hver dag blir regningen større.

STOR REGNING: NHO er svært kritiske til at staten pålegger bedriftene en forsinkelsesrente på 8 prosent på utsatte skatter og avgifter. Foto: Jil Yngland / NTB
STOR REGNING: NHO er svært kritiske til at staten pålegger bedriftene en forsinkelsesrente på 8 prosent på utsatte skatter og avgifter. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

4,6 milliarder kroner. Det er skatteregningen norske bedrifter nå skyver foran seg, viser tall Børsen har fått fra Skatteetaten.

Som en del av regjeringens krisepakker til et coronarammet næringsliv, har bedriftene fått anledning til å utsette betalingen av moms, arbeidsgiveravgift og skatt.

- Urettferdig rente

Det er momsregningen som utgjør størstedelen av regningen med 3,7 milliarder kroner utestående. Staten har også utestående 658 millioner i arbeidsgiveravgift.

I februar var bedriftenes utsatte skatteregning 4,4 milliarder kroner.

30. juni gikk fristen for å søke om utsettelse ut. De som har fått utsettelse kan betale skatteregningen over 12 avdrag, der første forfallsdato er 31. oktober.

Når det gjelder det utsatte skattekravet er det spesielt en ting NHO har vært opptatt av, forteller Ole Michael Bjørndal, fagdirektør næringspolitikk i NHO Reiseliv.

- Forsinkelsesrenten må reduseres. Det er positivt at innbetalingsperioden ble utsatt og at antall avdrag ble økt, men at forsinkelsesrenten er 8 prosent, selv om smitteverntiltakene har vært omfattende, oppleves som dypt urettferdig, sier Bjørndal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.