Gigantsmell for Sats

- Den negative effekten rent økonomisk er betydelig.

ANSLÅR KJEMPETAP: Treningssenterkjeden Sats stengte alle sine norske sentre i midten av mars. Det har fått konsekvenser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ANSLÅR KJEMPETAP: Treningssenterkjeden Sats stengte alle sine norske sentre i midten av mars. Det har fått konsekvenser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nordens største treningssenterkjede rapporterer om en voldsom økonomisk smell i andre kvartal.

Bakteppet er stengte dører under coronakrisen. I sin kvartalsraport anslår Sats at totalt 520 millioner er fjernet fra omsetningen i andre kvartal, samt en nedgang på 270 millioner i driftsresultat.

I børsmeldingen torsdag oppgir kjeden at nedstengingen også førte til at fem prosent av medlemsmassen forsvant.

- Den negative effekten av Covid-19 rent økonomisk er betydelig. På den andre siden har vi stor tro på at vi vil komme sterkere ut på den andre siden. (...) Allerede ser vi at medlemmene kommer tilbake i et høyere tempo enn vi hadde forventet, sier konsernsjef Sondre Gravir i SATS i børsmeldingen.

- Gledens dag

Ifølge børsmeldingen kommer det også fram at kjeden framover vil fokusere på å bringe kunder tilbake og hente inn inntektsfallet fra de siste to kvartalene.

Det var i midten av juni at Sats igjen kunne åpne dørene i Norge. Treningssentre over hele landet hadde da holdt stengt siden midten av mars.

- Dette er som å feire 17. mai, nyttår, julaften og bursdag på en gang! Dette er virkelig en gledens dag, fastslo en entusiastisk Wenche Evertsen, landssjef i Sats Norge, overfor NTB 15. juni.

Artikkelen fortsetter under:

- Tøft

Samtidig som gleden over gjenåpningen var stor, har mange sentre slitt tungt etter tre måneder med stengte dører. Så mange som 20 000 ansatte i bransjen har vært permittert, skrev NTB i juni.

- Det har helt klart vært det tøffeste bransjen har gått gjennom noen gang. I vår siste medlemsundersøkelse oppga en av fire at de hadde likviditetsutfordringer, og 45 prosent var usikre på om de kunne utbetale feriepenger. Blant Virkes medlemmer er det treningsbransjen som oppgir at de har hatt det aller vanskeligst, uttalte Kjersti Oppen.

At sentrene gjenåpner rett inn i ferietiden, som er lavsesong for bransjen, kombinert med færre kunder enn før, gir mange en tøff start.

- Vi vil se det fulle bildet først til høsten, men det er nødvendig å være veldig oppmerksom på problemene som bransjen har. Tre av fire tror ikke at aktivitetsnivået vil være tilbake til normalt før tidligst ved utgangen av året, fortalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer