Gigantsmell for Sats

- Den negative effekten rent økonomisk er betydelig.

ANSLÅR KJEMPETAP: Treningssenterkjeden Sats stengte alle sine norske sentre i midten av mars. Det har fått konsekvenser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ANSLÅR KJEMPETAP: Treningssenterkjeden Sats stengte alle sine norske sentre i midten av mars. Det har fått konsekvenser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nordens største treningssenterkjede rapporterer om en voldsom økonomisk smell i andre kvartal.

Bakteppet er stengte dører under coronakrisen. I sin kvartalsraport anslår Sats at totalt 520 millioner er fjernet fra omsetningen i andre kvartal, samt en nedgang på 270 millioner i driftsresultat.

I børsmeldingen torsdag oppgir kjeden at nedstengingen også førte til at fem prosent av medlemsmassen forsvant.

- Den negative effekten av Covid-19 rent økonomisk er betydelig. På den andre siden har vi stor tro på at vi vil komme sterkere ut på den andre siden. (...) Allerede ser vi at medlemmene kommer tilbake i et høyere tempo enn vi hadde forventet, sier konsernsjef Sondre Gravir i SATS i børsmeldingen.

- Gledens dag

Ifølge børsmeldingen kommer det også fram at kjeden framover vil fokusere på å bringe kunder tilbake og hente inn inntektsfallet fra de siste to kvartalene.

Det var i midten av juni at Sats igjen kunne åpne dørene i Norge. Treningssentre over hele landet hadde da holdt stengt siden midten av mars.

- Dette er som å feire 17. mai, nyttår, julaften og bursdag på en gang! Dette er virkelig en gledens dag, fastslo en entusiastisk Wenche Evertsen, landssjef i Sats Norge, overfor NTB 15. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.