Strømpriser

Gigasprekk på 200 mill.: - Bekymret

Glencore Nikkelverk i Kristiansand ligger an til å bruke 200 millioner kroner mer på strøm i år enn de de hadde lagt opp til i budsjettet. - Det hjelper ikke å slå av lyset på kontoret, sier økonomidirektør Kjetil Utsogn.

SJOKKREGNING: Glencore Nikkelverk i Kristiansand har hatt en betydelig økning i strømutgifter den siste tida. Foto: Glencore Nikkelverk
SJOKKREGNING: Glencore Nikkelverk i Kristiansand har hatt en betydelig økning i strømutgifter den siste tida. Foto: Glencore Nikkelverk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene i Sør- og Øst-Norge har steget til nye rekorder gjennom sommeren.

Oslo og Bergen satte nye rekorder mandag, med en makspris på 4,45 kroner, og sist uke var døgnprisen oppe i 4,22 kroner i Sørvest-Norge. Prisen det er snakk om her er markedsprisen, som påvirkes av prisene i Europa gjennom norsk strømeksport.

Det skjer samtidig som pengene renner inn til strømselskapene.

Og mens husholdninger, bønder, frivillige organisasjoner og idrettslag har blitt lovet strømstøtte av regjeringen, får ikke bedrifter foreløpig hjelp til å takle de plutselig høye utgiftene.

Onsdag opplyste likevel statsminister Jonas Gahr Støre til NRK at regjeringa nå ser på ulike strømordninger for næringslivet.

Økonomidirektør i Glencore Nikkelverk i Kristiansand, Kjetil Utsogn, opplyser om at de ligger an til å bruke hele 200 millioner kroner mer på strøm i år enn det de hadde budsjettert med.

- Det er til tross for at vi har ganske mye forbruk som er på kontrakter, som det er fastpriser på, sier han.

Nationen har tidligere omtalt selskapets budsjettsprekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer