Boligsalg:

Gikk flere mill. over prisantydning

Kjøperne strakte seg langt for vinnerbudet, men kan regne med å måtte grave fram ytterligere millionbeløp.

TRENGER MER ENN ET MALINGSSTRØK: Hovedbadet i huset på Høvik illustrerer blant annet hvilket oppussingsarbeid kjøperne har foran seg. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg
TRENGER MER ENN ET MALINGSSTRØK: Hovedbadet i huset på Høvik illustrerer blant annet hvilket oppussingsarbeid kjøperne har foran seg. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg Vis mer
Publisert

«Boligen har behov for modernisering og oppgradering», understreket eiendomsmekler Edvard Chapsang i Eie da han nylig presenterte en enebolig for salg på Høvik i Bærum.

Det skremte ikke potensielle kjøpere, som videre ble bedt om å bla opp ti millioner kroner blank for oppussingsobjektet. Totalprisen som sådan endte derimot langt høyere.

Boligen inneholder blant annet fire soverom, kjøkken, to stuer, to bad, separat toalettrom - og garasje.

ELDRE KJØKKEN: Boligen rommer et bruksareal på 200 kvadratmeter, og ble bygget i 1968. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg
ELDRE KJØKKEN: Boligen rommer et bruksareal på 200 kvadratmeter, og ble bygget i 1968. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg Vis mer

- Kjempetrykk

Med et bruksareal på 200 kvadratmeter, lokket eiendommen nærmere 120 registrerte interessenter. Videre fulgte en brennhet budrunde der Chapsang på et tidspunkt vekslet mellom hele seks budgivere.

- Det var et kjempetrykk. Noen av budgiverne hadde planer om å kjøpe eiendommen for å pusse opp, og deretter selge. De falt imidlertid raskt av lasset, og igjen sto tre budgivere som alle hadde et ønske og en plan om å bo der, sier mekleren til Børsen.

STUE: Ifølge megler kan man regne med å bruke flere millioner i oppussing av huset. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg
STUE: Ifølge megler kan man regne med å bruke flere millioner i oppussing av huset. Foto: Isnitt AS / Bjørnar Solberg Vis mer

Til syvende og sist var det en barnefamilie som fikk tilslaget på boligen fra 1968. For å sikre seiersbudet måtte kjøper riktignok ut med ikke bare én, men 2,3 millioner kroner over prisantydning.

- Nedre Høvik er et populært boområde, med kort vei til skole, barnehager og store grøntarealer. Så er det enkelt å komme seg til E18. Denne boligen har i tillegg alt på en flate, egen hybeldel, i tillegg til kort vei til sjøen, forklarer Chapsang.

- Ble den priset for lavt?

- Nei, det mener jeg ikke. Salgssummen endte høyt, men det er det den er verdt for dem som kjøpte. Vi ser akkurat nå at det er et ekstremt godt marked, med få objekter ute til salgs. Det bidrar til å legge press på de eiendommene som finnes.

- Brette opp ermene

Prisen for Høvik-boligen ble altså 12,3 millioner kroner. Chapsang anslår imidlertid at kjøperne må ut med totalt 15 millioner kroner.

- Her skal vi ikke legge skjul på at man må brette opp ermene og forvente noen seine kvelder. Jeg vil tro at man i alle fall legger 2 eller 2,5 millioner i oppussing. Det positive her er at man kan pusse opp hybeldelen og kanskje få inn 10-11 000 i måneden. Da kan man gire opp nedbetaling ved leieinntekter.

Ifølge Budstikka, som først omtalte salget, er selgeren av boligen Eli Tveit. Sammen med sin bror har hun ryddet og klargjort barndomshjemmet for salg etter at foreldrene gikk bort.

Hun var overveldet over interessen.

- Jeg håper det kommer en hyggelig barnefamilie hit som kan få glede av huset på samme måte som vi har hatt glede av det, uttalte Tveit til avisa før salget var i boks.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer