Gikk ned etter krisepakka

Da regjeringa la fram krisepakka lå Oslo Børs 2,6 prosent i pluss. Ved stengetid var oppgangen krympet til 0,49 prosent.

UROLIGE TIDER: Coronaviruset gir urolige tider på verdens børser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UROLIGE TIDER: Coronaviruset gir urolige tider på verdens børser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppgangen er likevel kjærkommen etter den blytunge skrekkstarten på uka. Mandagens fall var det verste siden finanskrisen i 2008.

Hovedindeksen spratt opp rundt 2 prosent i åpningsminuttet. På det høyeste hadde den samlede verdien av de største selskapene på børsen økt med 4,72 prosent, før det igjen gikk i nedoverbakke.

Slutten på dagen ble blytung - og altså med en oppgang på 0,46 prosent - noe blant annet olje- og gassgiganten Equinor bidro til i negativ forstand.

Equinor svingte både opp og ned, og endte i minus 2,1 prosent.

DNB fikk på sin side en etterlengtet opptur etter å ha falt tungt på børsen de siste dagene. Bankaksjen tirsdag igjen noe av det tapte med en oppgang på 3,23 prosent.

Opp for Norwegian

Norwegian er blant selskapene som har vært hardest rammet, og aksjen har vært i tilnærmet fritt fall de siste dagene. Tidlig tirsdag varslet selskapet at det kutter flyreiser til Nord-Italia.

Tirsdag steg aksjen betydelig fra start, men nyheten om at selskapet varsler permitteringer og kansellerer 3000 flygninger de neste månedene, sendte kursen brått ned igjen. Etter noen minutter hentet aksjen seg noe inn, og Norwegian endte tirsdagen med en oppgang på 1,9 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer