Gikk på sviende nederlag i retten

«Sinnasnekker'n» Otto Robsahm tapte rettstvisten mot sin tidligere forretningspartner. Nå må han punge ut flere millioner.

MILLIONTAP: Otto "Sinnasnekker'n" Robsahm har tapt søksmål fra tidligere forret ningspartner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB.
MILLIONTAP: Otto "Sinnasnekker'n" Robsahm har tapt søksmål fra tidligere forret ningspartner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Otto «Sinnanekker'n» Robsahm er i Salten og Lofoten tingrett dømt til å betale en tidligere forretningspartner i Bodø seks millioner kroner, melder Avisa Nordland.

I tillegg er Robsahms selskap Team Otto AS dømt til å betale 410 230 kroner i saksomkostninger.

- Vi er helt uenige i tingrettens vurdering og vil anke dommen, skriver Robsahms advokat, Hugo R. Hansen, i en tekstmelding til Børsen.

Saksøker Daniel E. Furnes' advokat Tron-Ivan Blomsø er derimot fornøyd med at hans klient har fått medhold i søksmålet.

- De var to profesjonelle parter som inngikk en avtale. Samtidig har tingretten lagt vekt på at begge hadde roller i selskapet, sier advokat Blomsø til Avisa Nordland.

Det var D.F. Eiendom AS som saksøkte Team Otto AS.

Skumproduksjon

Samarbeidsplanene i felles selskap Trust Technologies AS begynte i 2019.

I tillegg til entreprenørvirksomhet, var forretningsideen produksjon av skum. Blant forberedelsene til skumproduksjon i Bodø, var bedriftsbesøk til firma som driver med det samme i Barcelona, går det fram av dommen.

Etter kontraktforhandlinger på meldingsplattformen Whatsapp, ble det inngått avtale om at Team Otto kjøpte eierandelen i Trust-selskapet for seks millioner kroner.

Otto Robsahm og hans selskap ville heve kjøpet fordi Teram Otto mente seg ført bak lyset om verdi og økonomiske forhold i Trust. Det er denne konflikten som havnet i retten, og som i dommen har gått i favør av Sinnasnekker'ns motpart,

Var styreleder

Salten og Lofoten tingrett skriver i dommen at Robsahm som styreleder i Trust hadde posisjon til å skaffe seg oversikten over de økonomiske forholdene.

Børsen meldte i sommer at TV-profilen Otto Robsahm, også kjent som «Sinnasnekker'n», hadde blitt saksøkt av sin tidligere forretningspartner Daniel Furnes.

Furnes og Robsahm startet opp selskapet Trust Technologies AS i Bodø i 2019. Duoen eide hver sin halvpart av selskapet, men har siden røket uklar.

Planen for selskapet var å drive entreprenørvirksomhet, oppsett av nybygg, samt kjøp og salg av fast eiendom, ifølge Brønnøysundregistrene.

Eneeier

Robsahm fungerte som styreleder, mens Furnes var daglig leder.

Furnes' selskap DF Eiendom solgte seg ut i 2020. I dag er Robsahm heleier.

I et søksmål som ble behandlet i retten i månedsskiftet august/september krevde imidlertid Furnes seks millioner av TV-snekkeren. Bakteppet for kravet er at Robsahm skulle kjøpe ut Furnes, men har siden ønsket å heve kjøpet.

Saken gjaldt en tvist om gyldigheten av aksjekjøpsavtalen mellom de to tidligere forretningspartnerne. Aksjene var priset til seks millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer