Gir blaffen i Ernas private mening

Norske grunnverdier er under angrep. Da må statsministeren svare som statsminister, ikke som privatperson, tordner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

REFS: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen mener det ikke er godt nok at statsminister Erna Solberg ikke vil fly Wizzair. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
REFS: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen mener det ikke er godt nok at statsminister Erna Solberg ikke vil fly Wizzair. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg er ikke så opptatt av hva privatpersonen Erna Solberg mener, jeg er mer opptatt av hva hun mener som statsminister.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er krystallklar. Han mener det ikke holder at Erna Solberg sier at hun ikke vil fly med Wizz Air.

«Privat» mening

Det var under Stortingets spørretime onsdag at statsministeren ble utfordret av Ap-leder Jonas Gahr Støre, som ønsket å vite hva Erna Solberg mener om Wizz Air, som skal begynne å fly innenlandsruter i Norge.

Sjefen for det ungarske flyselskapet, József Váradi, har kalt fagforbund «barnslig», «nasjonalistisk» og «proteksjonistisk». Han har også i et intervju med E24 blankt avvist at det er aktuelt å inngå tariffavtaler med fagforeninger hvis flyselskapet skal ha ansatte i Norge.

- Vi er et flyselskap uten fagforeninger, sa Váradi .

Til Dagens Næringsliv sa han tidligere denne uka:

- Se på alle flyeselskapene som er blitt okkupert av fagforeninger, de er alle på konkursens rand.

I spørretimen kalte Solberg Wizz Air-sjefens holdninger for «uheldige».

- Jeg kommer ikke til å fly med et selskap som nekter å la arbeidere organisere seg. På samme måte som jeg aldri har fløyet med Ryanair, sa Solberg, og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.