Raser mot Bane Nor:

- Gir blaffen

Eventyrer Jarle Andhøy, som går til sak mot Bane Nor, mener støyen går på helsa løs for naboene. Bane Nor vil ikke kommentere saken utenfor rettssalen.

SAKSØKER: Jarle Andhøy krever at Bane Nor får på plass støyskjermer. Mandag starter saken i Oslo tingrett. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
SAKSØKER: Jarle Andhøy krever at Bane Nor får på plass støyskjermer. Mandag starter saken i Oslo tingrett. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Nå er tålmodigheten slutt, og vi krever en løsning, sier Jarle Andhøy til Børsen.

I forrige uke ble det kjent at eventyreren og naboer går til sak mot Bane Nor, fordi de hevder nabolaget han bor i plages av støy.

- Gir blaffen

Andhøy er oppført som prosessfullmektig og sakfører for den berørte nabogruppa på Bestum på Ullern i Oslo.

- Jeg tok over saken fordi vi fikk 1200 rettsdokumenter overlevert fra Bane Nor to dager før sluttinnleggsfrist og saken var berammet. Vi er en større gruppe der flere naboer får dårligere liv og helse, fordi Bane Nor selv gir blaffen i de offentligrettslige vedtak de er forpliktet av, hevder Andhøy videre overfor Børsen.

Kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, Harry Korslund, sier til Børsen at de ikke ønsker å kommentere saken.

- Saken starta i dag i Oslo tingrett, og vi ønsker ikke å kommentere den utenfor rettssalen. Vi vil redegjøre for vårt syn og våre standpunkt i rettsapparatet, som også omfatter en befaring i morgen, sier han.

Saken er berammet i Oslo tingrett mandag til onsdag denne uka.

- Når vi har redegjort for vårt syn, og motparten for sitt, så vil tingretten ha et godt grunnlag for å komme med en avgjørelse i saken, fortsetter Korslund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.