Høyres landsmøte:

- Gir bort ei champagne-flaske hver dag

Ordkrigen mellom Høyre og Ap intensiveres etter Dagbladets intervju med Høyre-ledelsen lørdag. Ap-nestleder Bjørnar Skjæran er lei av det han kaller «typisk Høyre-tull».

KAMPKLAR STATSMINISTER: Erna Solberg er frustrert over Arbeiderpartiet, og frustrasjonen er i aller høyeste grad gjensidig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAMPKLAR STATSMINISTER: Erna Solberg er frustrert over Arbeiderpartiet, og frustrasjonen er i aller høyeste grad gjensidig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et stort intervju med Dagbladet i går slaktet statsminister Erna Solberg (H) Arbeiderpartiets angrep på henne før helgen.

Da hadde Ap-nestleder Bjørnar Skjæran først sagt at statsministeren så sliten ut, noe Solberg likte dårlig.

- Ap er bare mot regjeringen, de har lite egen politikk. Da kommer de heller med personkarakteristikker, sa Solberg, og fikk støtte fra Høyre-nestlederne Tina Bru og Jan Tore Sanner.

Er Erna sliten?

Statsministeren sa attpåtil at hun var «sjokkert» over de politisk prioriteringene i Ap-ledelsen.

- Det der er så typisk Høyre-tull! Samtidig som Høyre bruker landsmøtet sitt til å komme med massevis av angrep på Ap, så sier Høyre at de helst bare snakker om egen politikk, kontrer Bjørnar Skjæran.

- Det er en type politisk spinn som de er alene om i Norge, legger han til.

- Du brukte nettopp fredagen på å kalle Erna Solberg sliten. I dag er det søndag, dagen før 17. mai, og du snakker om Høyre igjen?

- Jeg syns det er på sin plass å svare. I tillegg må alle partier sammenlikne sin politikk med motstanderens politikk for å fram forskjellene. Høyre bare later som om de ikke driver med sånt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.