Gir bort huset på Finn

Camilla Lid Annaniassen (32) og familien håper huset kan være til glede for andre.

BOLIGDRØMMEN: Familien hadde alltid ønsket seg en enebolig i Asker. Det gikk ikke helt som de hadde håpet. Foto: Privat
BOLIGDRØMMEN: Familien hadde alltid ønsket seg en enebolig i Asker. Det gikk ikke helt som de hadde håpet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke kom nyheten Camilla Lid Annaniassen (32) og familien hadde ventet lenge på. Da fikk de nemlig innvilget rammetillatelse til å rive huset sitt.

Men istedenfor å jevne alt med jorda, har Asker-familien valgt å gi bort det 100 år gamle huset på Finn - og dét til stor interesse. Allerede har flere vært innom for å plukke med seg ting.

- Det er helt sykt å rive et helt hus, og så kaste alt sammen på dynga. Da er det bedre at noe kan gjenbrukes og få nye hjem, sier Lid Annaniassen til Børsen.

Det var Budstikka som skrev om saken først. Den har også blitt omtalt av TV 2.

BOLIGEIER: Camilla Lid Annaniassen skal bygge et nytt hus på tomta. Foto: Privat
BOLIGEIER: Camilla Lid Annaniassen skal bygge et nytt hus på tomta. Foto: Privat Vis mer

- Frustrerende

Det var i fjor at familien kjøpte det 100 år gamle huset i Asker kommune.

Opprinnelig hadde de tenkt å pusse det opp, og gikk til innkjøp av en campingvogn som de skulle bo i, mens prosjektet pågikk.

- Vi skulle jo ha et kjempeeventyr, men det viste seg at problemene med huset var så store at det var bedre å rive det, forklarer Lid Annaniassen.

GAVMILD: Jim Annis har laget leker i 50 år, men lekene kan ikke kjøpes for penger. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Familien så seg dermed nødt til å flytte inn i huset mens de ventet på rivningstillatelse. Ifølge Lid Annaniassen var situasjonen langt fra optimal.

- Huset var ikke isolert, så det var kjempekaldt. Vi hadde heller ikke oppvaskmaskin. Det var ganske frustrerende, sier hun.

SKAL RIVES: Snart er eneboligen i Asker historie. I mellomtida står dørene åpne for at de som ønsker, skal kunne plukke med seg en skatt eller to. Foto: Privat
SKAL RIVES: Snart er eneboligen i Asker historie. I mellomtida står dørene åpne for at de som ønsker, skal kunne plukke med seg en skatt eller to. Foto: Privat Vis mer

Lagde annonse

Lid Annaniassen bruker Instagram flittig i hverdagen, og har med jevne mellomrom delt frustrasjonen rundt det gamle og kalde huset med følgerne sine.

- Jeg har tullet mye med det. Jeg viste for eksempel fram en gammel utslagsvask, og lurte på hva jeg skulle gjøre med den, forteller hun.

Innboksen ble raskt fylt opp med meldinger om at hun ikke bare kunne kaste den. Det var da Lid Annaniassen kom til konklusjonen:

ONDSKAP: Dagbladet har vært i kontakt med en alenepappa til ei jente på 15. Han er blant dem som har bedt om hjelp til jul på Finn.no. Pakken han mottok sjokkerte. Reporter: Maja Walberg Klev/ Vegard Krüger. Video: Privat. Vis mer

- Folk vil jo ha disse tingene!

Da den siste rammetillatelsen fra Asker kommune ble godkjent forrige fredag, tok familien derfor et uvanlig grep.

De lagde rett og slett en annonse på Finn der hun gir bort huset.

BORTE: Kjøkkenet er demontert og hentet. Foto: Privat
BORTE: Kjøkkenet er demontert og hentet. Foto: Privat Vis mer

- Alt mulig

Ifølge Lid Annaniassen har interessen for huset vært stort. Allerede har flere vært innom for å plukke med seg det de måtte ønske.

- Kjøkkenet og dørene er hentet, og panelovner og lamper blir også borte. Dørene i huset viste seg faktisk å ha ganske stor verdi. Jeg har også fått henvendelser om en feieluke og hengslene til den. Det er alt mulig rart, sier hun.

HENTET: Dørene i huset har blitt tatt av hengslene, og befinner seg nå i et annet hjem. Foto: Privat
HENTET: Dørene i huset har blitt tatt av hengslene, og befinner seg nå i et annet hjem. Foto: Privat Vis mer

Selv har hun alltid vært opptatt av å minimere overforbruk, og mener løsningen om å gi bort huset er i tråd med disse verdiene.

- Det er kjempekoselig at noen kan få bruk for tingene, påpeker hun.

STJERNE: Også den unike taklampa har det vært interesse for. Foto: Privat
STJERNE: Også den unike taklampa har det vært interesse for. Foto: Privat Vis mer

Nytt til neste år

Mot slutten av januar er det planlagt at huset skal jevnes med jorda, før drømmen om å bygge et eget hjem endelig kan realiseres.

Hvis alt går som planlagt, vil familien på fire akkurat rekke å reise juletreet i sitt nye hjem til neste år.

- Det blir fantastisk, sier Lid Annaniassen.

Men mens de venter på at drømmen blir virkelighet, har familien flyttet inn i en hybelleilighet på 40 kvadratmeter.

- Vi er kjempefornøyd. Det er varmt, og vi har oppvaskmaskin. Man setter pris på litt andre ting når man har bodd i et hus som dette, sier hun.