Gir bort huset

Petter Bjørgums hus er opptil 200 år gammelt. Nå gir han det bort. - For bra til å bli ødelagt, sier han til Dagbladet.

GIS BORT: Huset er mellom 150 og 200 år gammelt, tror eier Petter Bjørgum. Nå vil han gi det bort. Foto: Privat
GIS BORT: Huset er mellom 150 og 200 år gammelt, tror eier Petter Bjørgum. Nå vil han gi det bort. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Huset skal bort uansett. Jeg må fjerne det fordi det ikke er plass til det. Da er alternativet å rive det og kjøre det bort på fyllinga. Men jeg synes huset er for bra til å bli ødelagt, sier Petter Bjørgum til Dagbladet.

Huset befinner seg på Sparbu i Steinkjer kommune. Grunnen til at det nå skal bort fra tomta, er et nytt redskapshus som er satt opp like bak.

- Jeg er veldig opptatt av at det skal være et lukket gårdstun med bygg på alle kanter. Da jeg skulle bygge redskapshuset, bygde jeg det rett bak dette bygget, siden det var planen at det skulle rives uansett, sier han.

Opptil 200 år gammelt

Bjørgum anslår at huset er mellom 150 og 200 år gammelt. Deler av huset består av tømmerstokker som er laftet sammen og merket, noe som gjør det lettere å flytte på.

- Huset er flyttet én gang tidligere for over 100 år siden. I dag vil det jo være enkelt å løfte det opp på en lastebil og kjøre det videre, sier han.

Han omtaler huset som «fryktelig gammelt og uten moderne standard» - men håper likevel at noen vil fatte interesse for det gamle våningshuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer