Stengt i Oslo

Gir Ernas tale skylda

Mesterkokk Bent Stiansen er oppgitt, og ber Erna Solberg ta ansvar for uføret hun har satt serveringsbransjen i.

REFSER STATSMINISTEREN: Bent Stiansen mener regjeringen må ta ansvar for det uføre serveringsbransjen har kommet opp i. Foto: Tore Meek / NTB
REFSER STATSMINISTEREN: Bent Stiansen mener regjeringen må ta ansvar for det uføre serveringsbransjen har kommet opp i. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom beskjeden hele restaurant- og utelivsbransjen i Oslo forventet: Byrådsleder Raymond Johansen annonserte at de strenge coronarestriksjonene blir videreført ytterligere to uker.

Samtidig ropte Johansen på hjelp på vegne av «hjørnesteinsbedriftene» i Oslo, og ba om en egen krisepakke til hovedstaden fra regjeringen.

Stengt av Ernas tale

Bent Stiansen er innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner, som eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller. Han er en av dem som har måttet stenge dørene.

Den kjente kokken synes det er prisverdig at Johansen går i bresjen for serveringsnæringen, men påpeker samtidig at Johansen i dette tilfellet ikke har noen reell makt, bare en påvirkningskraft.

Stiansen er klokkeklar på hvorfor ståa nå er som den er i serveringsbransjen.

- Det som er grunnen til at 90 prosent av alle serveringssteder er stengt er først og fremst Erna Solbergs tale på Stortinget, der hun ber alle holde seg hjemme. Hun sier at det er sosialt uakseptabelt å gå på restaurant, og etter det så kommer det en skjenkestopp i Oslo, sier Stiansen, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.