Gir luksusvilla til ekskona

Kjell Inge Røkke melder flytting til Sveits.

SISTE: Kjell Inge Røkke har gjort det kjent at han flytter fra Norge til Sveits. Reporter: Edward Stenlund/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Et krevende valg er tatt. Jeg har flyttet fra Asker til Lugano i Sveits. Min kapital skal fortsatt arbeide i Norge. Familieselskapet TRG og børsnoterte Aker fortsetter som før med norsk forankring for kunnskapsdrevet industriutvikling med verden som marked.

Mandag varsler investor og Aker-eier Kjell Inge Røkke (63) at han har meldt flytting til Sveits.

I den forbindelse opplyser milliardæren at luksusboligen hans i Asker er overført som gave til ekskona. De to separerte seg i 2018.

- Min bolig i Asker, er overført som gave til min eks-kone Anne Grete som vil bo på Konglungen sammen med våre to felles barn, skriver Røkke i et brev til aksjonærer og medarbeidere.

Røkke har brukt mange år på å bygge opp giganteiendommen Konglungen i Asker. Røkke kjøpte tre tomter for til sammen nærmere 50 millioner kroner i 2004, som han slo sammen til én, ifølge Nettavisen.

Røkkes nye bosted i Sveits blir nærmere bestemt i Lugano - også beskrevet som «Sveits' Monte Carlo».

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer