Gir luksusvilla til ekskona

Kjell Inge Røkke melder flytting til Sveits.

SISTE: Kjell Inge Røkke har gjort det kjent at han flytter fra Norge til Sveits. Reporter: Edward Stenlund/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Et krevende valg er tatt. Jeg har flyttet fra Asker til Lugano i Sveits. Min kapital skal fortsatt arbeide i Norge. Familieselskapet TRG og børsnoterte Aker fortsetter som før med norsk forankring for kunnskapsdrevet industriutvikling med verden som marked.

Mandag varsler investor og Aker-eier Kjell Inge Røkke (63) at han har meldt flytting til Sveits.

I den forbindelse opplyser milliardæren at luksusboligen hans i Asker er overført som gave til ekskona. De to separerte seg i 2018.

- Min bolig i Asker, er overført som gave til min eks-kone Anne Grete som vil bo på Konglungen sammen med våre to felles barn, skriver Røkke i et brev til aksjonærer og medarbeidere.

Røkke har brukt mange år på å bygge opp giganteiendommen Konglungen i Asker. Røkke kjøpte tre tomter for til sammen nærmere 50 millioner kroner i 2004, som han slo sammen til én, ifølge Nettavisen.

LUKSUSEIENDOM: Røkke opplyser at han overfører eiendommen på Konglungen i Asker til ekskona nå som han selv skal bo i Sveits. Foto: Odd Roar Lange
LUKSUSEIENDOM: Røkke opplyser at han overfører eiendommen på Konglungen i Asker til ekskona nå som han selv skal bo i Sveits. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Røkkes nye bosted i Sveits blir nærmere bestemt i Lugano - også beskrevet som «Sveits' Monte Carlo».

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa, fortsetter han.

Røkke opplyser at han på tross av flyttinga vil fortsette som aktiv eier og styreleder i Aker.

- Samtidig er det naturlig at jeg etter hvert vurderer å tre ut av styret i Aker ASA 2 flere av porteføljeselskapene. Jeg vil bruke mer av tiden og mine ressurser på filantropiske aktiviteter, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer