Gir Olsen knallhard deadline

Finanskomiteen konkluderer med at en ny leder for oljefondet ikke kan ha eierskap eller interesser som kan svekke tilliten og omdømmet til Norges Bank.

BRUDD: Stortinget konstaterer brudd og avvik fra lov og regler i Tangen-prosessen og stiller klare krav til ny oljefondssjef. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag konstaterer Stortinget brudd og avvik fra lov og regler i Norges Banks ansettelsesprosess av ny sjef for Oljefondet, og stiller klare krav til ny oljefondssjef.

- Dette er krav vi står sammen om, sier Hadia Tajik (Ap).

Stortinget stiller også krav til åpenhet om eierskap, og at Tangen ikke må ha interesser eller eierskap som kan framstå i konflikt.

Komiteen konstaterer også at Norges Bank har avveket fra reglene og lovverket i ansettelsesprosessen.

I innstillingen gir stortingspolitikerne tydelig beskjed om at Norges Bank må rydde opp i interessekonflikter rundt påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen.

Gir deadline

Opposisjonen på Stortinget er nå tydelig på at Nicolai Tangen ikke kan tiltre uten at Øystein Olsen tar grep og endrer situasjonen.

-Beskjeden fra Stortinget er helt tydelig - vi kan ikke ha en oljefondssjef som hvor det kan være interessekonflikt. Det må være klargjort før Nicolai Tangen kan tiltre. Den beskjeden til Øystein Olsen bør være rimelig klar nå, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

- Dette har vært en elendig ansettelsesprosess, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer