Ut mot SV:

- Gir Putin mer makt

Frp-leder Sylvi Listhaug går til frontalangrep på miljøpartiene. Hun mener SV gir krigspresidenten Vladimir Putin og Russland mer makt. - Usmakelig, svarer SV.

MAKT: Sylvi Listhaug mener SV og de andre miljøpartiene hjelper Putin når de vil stoppe leting etter mer olje og gass. Foto: Torstein Bøe / NTB
MAKT: Sylvi Listhaug mener SV og de andre miljøpartiene hjelper Putin når de vil stoppe leting etter mer olje og gass. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

- Med SV sin politikk ville Putin hatt enda mer makt.

Det sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Hun mener Russlands invasjon av Ukraina og de dramatiske følgene for verdenssituasjonen gjør det nødvendig at Norge produserer enda mer olje og gass.

Partiene som vil stoppe leting eller kutte i norsk oljeutvinning hjelper i praksis Putin, mener Listhaug og ramser opp SV, MDG, Rødt, Venstre og KrF.

- I realiteten vil disse partiene gi mer makt til Putin og Russland, slår Listhaug fast.

Hun forklarer det slik:

- Det å satse videre på norsk olje- og gassnæring er viktig for ikke gi makt til udemokratiske og totalitære regimer som Russland. Mange av de landene som produserer olje og gass er i samme kategori.

- Det er mye bedre at Norge produserer dette en at vi overlater penger, makt og arbeidsplasser til disse landene, fortsetter Listhaug.

- Bommer

SVs fremste klima- og miljøpolitiker, stortingsrepresentant Lars Haltbrekken, reagerer sterkt på Listhaugs angrep.

- Det er usmakelig å bruke krigen i Ukraina til å fremme sin egen politikk på den måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.