Gir seg som toppsjef

Jan Henrik Jelsa, administrerende direktør og gründer av Pizzabakeren, gir seg som sjef etter 20 år.

SLUTT: Jan Henrik Jelsa (t.v) og William Gulliksen (t.h) starta Pizzabakeren sammen. Nå gir Jelsa seg som administrerende direktør, men skal ikke selge seg ut av selskapet. Foto: Kent Skibstad / NTB
SLUTT: Jan Henrik Jelsa (t.v) og William Gulliksen (t.h) starta Pizzabakeren sammen. Nå gir Jelsa seg som administrerende direktør, men skal ikke selge seg ut av selskapet. Foto: Kent Skibstad / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har vært daglig leder i nesten 20 år. Alt har sin tid, og nå er timingen rett for å gi stafettpinnen videre. Jeg tror det kan være sunt og bra at nye øyne ser på driften og organisasjonen.

Det sier Jan Henrik Jelsa til Stavanger Aftenblad.

OVERRASKET PIZZABUD: Et amerikansk pizzabud (89) ble overrasket med en innsamlet pengegave. Vis mer

Ny sjef

Han starta pizzakjeden Pizzabakeren sammen med William Gulliksen, og har vært administrerende direktør for kjeden i rundt 20 år. Nå gir han seg som toppsjef.

Ernst Kåre Dybing tar over Jelsas rolle, og startet med det i en glidende overgang med Jelsa allerede i september.

Pizzabakeren har over 200 utsalg i Norge, og finnes også i Sverige, Irland og Nord-Irland. I 2023 skal det bli etablert nye utsalg i Dublin, Belfast og Manchester, ifølge avisa.

- Svært lei oss

I midten av september avslørte Børsen at tidligere og nåværende ansatte i pizzakjeden reagerte på et trøblete arbeidsmiljø. Arbeidstilsynet avdekket også brudd på arbeidsmiljøloven i samtlige tilsyn de hadde gjort i 2021 og fram til september i år.

Bruddene dreier seg om manglende overtidsbetaling, arbeidskontrakter og fraværende systematikk for å jobbe med helse, miljø og sikkerhet.

- Vi tar på alvor og er selvsagt svært lei oss for de negative innleggene og kommentarer som er framkommet om Pizzabakeren i diverse sosiale medier, sa Jan Henrik Jelsa til Børsen den gangen.

Det fikk blant andre Rødt-politiker Mimir Kristjansson til å ta til orde for et forbud mot franchisemodellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer