Gir seg som toppsjef

Jan Henrik Jelsa, administrerende direktør og gründer av Pizzabakeren, gir seg som sjef etter 20 år.

SLUTT: Jan Henrik Jelsa (t.v) og William Gulliksen (t.h) starta Pizzabakeren sammen. Nå gir Jelsa seg som administrerende direktør, men skal ikke selge seg ut av selskapet. Foto: Kent Skibstad / NTB
SLUTT: Jan Henrik Jelsa (t.v) og William Gulliksen (t.h) starta Pizzabakeren sammen. Nå gir Jelsa seg som administrerende direktør, men skal ikke selge seg ut av selskapet. Foto: Kent Skibstad / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har vært daglig leder i nesten 20 år. Alt har sin tid, og nå er timingen rett for å gi stafettpinnen videre. Jeg tror det kan være sunt og bra at nye øyne ser på driften og organisasjonen.

Det sier Jan Henrik Jelsa til Stavanger Aftenblad.

Ny sjef

Han starta pizzakjeden Pizzabakeren sammen med William Gulliksen, og har vært administrerende direktør for kjeden i rundt 20 år. Nå gir han seg som toppsjef.

Ernst Kåre Dybing tar over Jelsas rolle, og startet med det i en glidende overgang med Jelsa allerede i september.

Pizzabakeren har over 200 utsalg i Norge, og finnes også i Sverige, Irland og Nord-Irland. I 2023 skal det bli etablert nye utsalg i Dublin, Belfast og Manchester, ifølge avisa.

- Svært lei oss

I midten av september avslørte Børsen at tidligere og nåværende ansatte i pizzakjeden reagerte på et trøblete arbeidsmiljø. Arbeidstilsynet avdekket også brudd på arbeidsmiljøloven i samtlige tilsyn de hadde gjort i 2021 og fram til september i år.

Bruddene dreier seg om manglende overtidsbetaling, arbeidskontrakter og fraværende systematikk for å jobbe med helse, miljø og sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.