Gir sjelden lisens - hjelper russere

- Dette kommer til å være en «gamechanger».

MANGE RUSSERE: Det er mange russere som har valgt å flytte til UAE og spesielt Dubai, etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Foto: Shutterstock/NTB
MANGE RUSSERE: Det er mange russere som har valgt å flytte til UAE og spesielt Dubai, etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

MTS Bank blir den første utenlandske banken som får innpass i De forente arabiske emirater, på mange år, det skriver Financial Times.

Banken er finansteknologi-delen av det russiske mobilselskapet Mobile TeleSystems.

Det siste året har Emiratene og i hovedsak Dubai sett et stort inntog av russiske statsborgere som har kommet til landet for å både unngå strenge europeiske sanksjoner og for å unngå å bli innkalt til militæret.

Reuters melder at russere var blant de ikke-bosatte som kjøpte flest eiendommer i Dubai i tredje kvartal

Men livet i Dubai har ikke vært uten hinder for russerne. Flere har nemlig klaget på at det har vært vanskelig å blant annet åpne bankkontoer i landet.

Den sjeldne lisensen russiske MTS bank nå får, vil nå gjøre det lettere for landets nye russiske borgere og er en ny link mellom Emiratene og Russland.

Financial Times skriver at grepet risikerer å øke bekymringene blant vestlige nasjoner over framveksten av Gulf-staten som et potensielt fristed for rike russere.

SANKSJONER: Dagbladet tok en prat med grunnlegger av og direktør for Hermitage Capital Management, Bill Browder i London om hvordan han jobber med jakten på russiske oligarker. Video: Dagbladet TV / Nina Hansen Vis mer

USA og flere europeiske land har uttrykt bekymring over Emiratene og Russlands finansielle avtaler etter at de mange sanksjonene mot Russland ble innført.

Brian Nelson, sjef for terrorisme og finansiell etterretning i det amerikanske finansdepartementet, uttrykte bekymring for at den russiske banken skulle få lisensen da han besøkte Abu Dhabi forrige uke, ifølge avisa.

Ilya Filatov, bankens styreleder, skal ha besøkt UAE forrige uke da de forberedte seg på å rulle ut sine tjenester i løpet av de kommende månedene.

Financial Times skriver at ryktene om bankens nært forestående entre i landet har spredt seg i det russiske samfunn.

- Dette kommer til å være en gamechanger, sier en anonym bankmann til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer