Gir sjelden lisens - hjelper russere

- Dette kommer til å være en «gamechanger».

MANGE RUSSERE: Det er mange russere som har valgt å flytte til UAE og spesielt Dubai, etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Foto: Shutterstock/NTB
MANGE RUSSERE: Det er mange russere som har valgt å flytte til UAE og spesielt Dubai, etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

MTS Bank blir den første utenlandske banken som får innpass i De forente arabiske emirater, på mange år, det skriver Financial Times.

Banken er finansteknologi-delen av det russiske mobilselskapet Mobile TeleSystems.

Det siste året har Emiratene og i hovedsak Dubai sett et stort inntog av russiske statsborgere som har kommet til landet for å både unngå strenge europeiske sanksjoner og for å unngå å bli innkalt til militæret.

Reuters melder at russere var blant de ikke-bosatte som kjøpte flest eiendommer i Dubai i tredje kvartal

Men livet i Dubai har ikke vært uten hinder for russerne. Flere har nemlig klaget på at det har vært vanskelig å blant annet åpne bankkontoer i landet.

Den sjeldne lisensen russiske MTS bank nå får, vil nå gjøre det lettere for landets nye russiske borgere og er en ny link mellom Emiratene og Russland.

Financial Times skriver at grepet risikerer å øke bekymringene blant vestlige nasjoner over framveksten av Gulf-staten som et potensielt fristed for rike russere.

USA og flere europeiske land har uttrykt bekymring over Emiratene og Russlands finansielle avtaler etter at de mange sanksjonene mot Russland ble innført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer