Gir Støre tidsfrist

Arbeiderpartiets strømutvalg viser til en utredning som ikke er påbegynt for å sette en ny strømpris i Norge. Det må skje før landsmøtet, er Trond Giskes klare advarsel.

TA KONTROLL: Trond Giske er overbevist om at Arbeiderpartiets medlemmer ønsker kontroll på den norske strømprisen. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
TA KONTROLL: Trond Giske er overbevist om at Arbeiderpartiets medlemmer ønsker kontroll på den norske strømprisen. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag la Ap's eget strømutvalg fram sin rapport under partiets sentralstyremøte på Youngstorget.

Her kom de med flere forslag til ny strømpolitikk som skal sørge for å få prisene ned.

Leder av strømutvalg, Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun, var klar på at mer må gjøres - og det raskt.

Lokallagsleder Trond Giske biter seg merke i det Kari Nessa Nordtun sier om at utvalget har som mål at Norge skal ha en lavere strømpris enn på kontinentet.

Men det krever handling, påpeker Giske. Nå.

- Det er bare en måte å få det til på. Man kan ikke ha fri flyt av kraft mellom Norge og kontinentet. Har du fri flyt blir det samme pris. Hvis Sør-Norge er fullt ut integrert med Tyskland, blir prisen satt i Tyskland, sier Giske.

Regjeringen har i lang tid vist til at prissettingen av strøm skal utredes av et eget utvalg som ennå ikke er satt ned. Energikommisjonen, som mange hadde håp om ville komme med løsninger på pris, viser også bare til behovet for en ny utredning.

Tiltak før landsmøtet

Det gjør også Arbeiderpartiets eget strømutvalg. Men nå haster det, påpeker Giske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer