Gisper etter sjefens sjokkbeskjed

- Jeg kunne ikke tro det jeg så.

JULEFEST: Da eiendomsselskapet «St. Johns Properties» avholdt sin årlige julefest, fikk alle de 198 ansatte en enorm overraskelse. Video: Early Light Media. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

- Da jeg åpnet konvolutten, kunne jeg ikke tro det, sier Stephanie Ridgway til CNN.

Hun er assisterende prosjektleder hos eiendomsselskapet St. John Properties i Maryland, USA. Sammen de 197 andre ansatte ante hun lite om hva hun som ventet under den årlige julefesten i Baltimore lørdag.

- Kunne ikke tro det

- Jeg kunne ikke tro det jeg så. Jeg har ikke engang ordene for å beskrive akkurat hva jeg følte, det var bare fantastisk og utrolig. Jeg er fortsatt i sjokk. Det er definitivt livsendrende, sier hun.

Historien om de røde konvoluttene og selskapets julefest omtales nå over hele verden.

En video fra kvelden viser de ansattes gledestårer og forskrekkede ansiktsuttrykk når de endelig får beskjed å se hva som skjuler seg i konvolutten.

Sjef for St. John properties, Lawrence Maykrantz, forteller til CNN at selskapet har nådd målet sitt om å utvikle nesten 1,9 millioner kvadratmeter med eiendom. St. Johns grunnlegger, Edward St. John (81), sier ifølge Baltimore Sun at han trodde det ville ta 40 år å nå dette målet. I stedet tok det bare 14.

Som takk ønsket de å tilby sine ansatte en helt spesiell julebonus, totalt verdt 91 millioner kroner. Hver ansatt får dermed en sum basert på hvor lenge de har vært ansatt i selskapet.

Bare fem personer visste

Den høyeste bonusen er på rundt 2,5 millioner kroner, mens den minste er på i overkant av 900 kroner. Den går til en ansatt som ennå ikke har begynt i jobben.

I snitt mottok hver ansatt mer enn 450 000 kroner i bonus. President Maykrantz, som har vært ansatt i 38 år, mottok en mindre bonus enn en mekaniker som har vært ansatt i 39 år, skriver Insider.

Bare fem personer visste hva som skulle skje lørdag kveld, skriver selskapet i en pressemelding.

Den spesielle førjulsgaven kommer i tillegg til den tradisjonelle julebonusen de ansatte får.

- Vi er så stolte av de ansatte. De er grunnlaget for og årsaken til selskapets suksess. Og vi ville gi dem en stor takk, og jeg mener vi lyktes med å gjøre det, sier han ifølge CNN.

Ifølge Fortune er det ikke vanlig med slike bonuser, selv om et olje- og gasselskap i Houston for fire år siden ga hver av sine ansatte i overkant av 910 000 kroner i bonus for å ha nådd målene sine.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer