Gjenåpner flere ruter

Strenge smittetiltak når Norwegian gjenåpner 76 ruter både innenlands og til land i Europa.

ÅPNER: Norwegian gjenåpner 76 ruter for reiser fra 1. juli, både innenlands og til andre land i Europa. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet starter 1. juli opp igjen flygninger til en rekke destinasjoner i Europa, blant annet til London, Paris, Barcelona og en rekke norske feriefavoritter sør på kontinentet.

Også innenlands utvider Norwegian nå tilbudet sitt og vil ha flygninger til tolv byer, samt Svalbard, fra 1. juli.

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere tolv fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering.

Til sammen vil mer enn 900 piloter og kabinansatte være tilbake på jobb, opplyser Norwegian i en pressemelding onsdag morgen.

– Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen, sier konsernsjef Jacob Schram.

20 fly på vingene

Gjenåpningen er et resultat av økt etterspørsel fra kundene, samtidig som flere andre flyselskap allerede har gjenopptatt flygninger i Europa, heter det i pressemeldingen.

Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte fra norske baser vil bemanne 20 fly, noe som innebærer at om lag 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake fra permittering, opplyser Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.