SAS

Gjeninnfører påbud om munnbind

SAS gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind i Norge og mellom de skandinaviske landene. Norwegian nøyer seg inntil videre med en oppfordring.

PÅ IGJEN: Nå blir det igjen obligatorisk med munnbind på alle flyginger med SAS. Foto: Jeppe Gustafsson, Shutterstock / NTB
PÅ IGJEN: Nå blir det igjen obligatorisk med munnbind på alle flyginger med SAS. Foto: Jeppe Gustafsson, Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, opplyser til Børsen at alle deres passasjerer fra mandag 6. desember vil bli bedt om å ha med seg og bruke medisinske munnbind på flyreiser i Skandinavia.

- Derfor blir alle SAS-passasjerer bedt om å ta med og bruke medisinske munnbind også på flyreiser innenfor Skandinavia. Når det gjelder alle andre flyginger med SAS, har munnbind vært obligatorisk siden mai 2020, opplyser Eckhoff.

SAS fjernet kravet om obligatorisk bruk av munnbind på flyreiser innenfor Skandinavia i oktober som følge av åpningen av samfunnene og generelle anbefalinger fra myndigheter i Skandinavia.

- Nå som skandinaviske myndigheter begynner å gjeninnføre anbefalinger om bruk av munnbind, vil SAS gjeninnføre disse som et forebyggende tiltak, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman sier til Børsen at Norwegian så langt nøyer seg med en oppfordring om å bruke munnbind.

- Norwegian stiller seg bak myndighetenes anbefalinger, og oppfordringen om å benytte munnbind gjelder derfor også om bord på våre fly. Vi oppfordrer både passasjer og crew til å følge dette. Vi innfører ingen påbud nå, men vurderer situasjonen fortløpende, sier Tuman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer