SPIEF:

Gjestelista ribbet

Putins prestisjeforum uten stjerner.

TALTE: President Vladimir Putin talte til årets forsamling - som besto av folk fra «vennligsinnede» land. Foto: Pavel Bednjakov / Ria Novosti / Reuters / NTB
TALTE: President Vladimir Putin talte til årets forsamling - som besto av folk fra «vennligsinnede» land. Foto: Pavel Bednjakov / Ria Novosti / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I 25 år var St. Petersburg internasjonale økonomiske forum (SPIEF) Kremls utstillingsvindu mot verden - også kalt «Russlands Davos», med henvisning til Verdens økonomiske forum.

10 000 deltakere fra 120 land har deltatt hvert år - blant disse toppledere fra russisk og utenlandsk næringsliv og politikk, som tyske Angela Merkel og toppledere fra Japan, Italia, India og Kina.

Verdensstjerner som Duran Duran, Sting, Anastacia og Roger Waters har spilt, og deltakerne er kjørt rundt i nye modeller fra Mercedes, Audi og BMW, som har brukt forumet som lanseringsplattform.

I tillegg har forumet vært åsted for lukrative internasjonale avtaleinngåelser, som den om de nå saboterte Nord Stream-gassledningene.

Putin til stede

Den tida er forbi etter Russlands invasjon av Ukraina. I fjor og i år var det ingen verdensartister, og vestlige ledere glimret med sitt fravær.

- Hovedproblemet for arrangørene i 2023 er å skrape sammen deltakere, sier en ikke navngitt person i forumets apparat til den uavhengige avisa The Moscow Times.

Siden 2006 har Russlands president vært forumets høye beskytter, og Vladimir Putin har vært prominent til stede. Så også i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.