Russisk «olje» strømmer inn i Europa:

- Gjør det som passer dem

India sørger for at den russiske «oljen» fortsatt når Europa. - India er veldig pragmatiske og gjør det som totalt sett passer dem, sier ekspert.

TETTE BÅND: India drar inn enorme mengder russisk olje på billigsalg, lager drivstoff av det - og shipper det til Europa, ifølge nyhetsbyrå. De to landene har tett samarbeid innenfor energi og våpen, forklarer ekspert. Bildet viser Indias statsminister Narendra Modi sammen med Russlands president Vladimir Putin i New Delhi i 2021. Foto: Sonu Mehta / Hindustan Times / Shutterstock / NTB
TETTE BÅND: India drar inn enorme mengder russisk olje på billigsalg, lager drivstoff av det - og shipper det til Europa, ifølge nyhetsbyrå. De to landene har tett samarbeid innenfor energi og våpen, forklarer ekspert. Bildet viser Indias statsminister Narendra Modi sammen med Russlands president Vladimir Putin i New Delhi i 2021. Foto: Sonu Mehta / Hindustan Times / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Man skulle kanskje tro at russisk olje i Europa nærmet seg en saga blott.

EU har som kjent forbudt nesten all import av sjøbåren olje fra Russland og boikottet russisk diesel og andre raffinerte oljeprodukter.

Flyten av olje og oljeprodukter direkte fra Russland har som en følge bråbremset.

Strømmer inn

Men straffetiltakene hindrer ikke land som India fra å snappe opp billig russisk olje, gjøre det om til drivstoff - som diesel - og shippe det til Europa, ifølge Bloomberg.

«Russisk olje driver fortsatt Europas biler med Indias hjelp», slår nyhetsbyrået fast.

Bakteppet er at India nå kjøper rekordmengder russisk råolje på billigsalg. Samtidig ligger det asiatiske landet an til å bli Europas største leverandør av raffinerte oljeprodukter.

- India går virkelig inn for å kjøpe russisk olje. Det ser ikke ut til at de skal endre linje, sier historiker Sunniva Engh til Børsen.

- Veldig pragmatiske

Sjefanalytiker for råvarer i Kpler, Viktor Katona, sier til Bloomberg at den russiske oljen finner veien tilbake til Europa tross sanksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer