St. Petersburg International Economic Forum:

Gjør endringer: Vil unngå Vestens søkelys

Bedriftsledere og rikinger vegrer seg for å delta på Russlands årlige økonomiske forum, som blir avholdt i neste uke. Nå gjør også Putin selv endringer i sin egen timeplan.

KJEPPER I HJULENE: Krigen i Ukraina og Vestens sanksjoner mot Russland og de russiske rikingene setter sitt preg på Putins årlige økonomiske forum i St. Petersburg. Her er Putin selv under et møte med utenlandske journalister under forumet i 2014. Foto: Reuters/Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Kreml/NTB
KJEPPER I HJULENE: Krigen i Ukraina og Vestens sanksjoner mot Russland og de russiske rikingene setter sitt preg på Putins årlige økonomiske forum i St. Petersburg. Her er Putin selv under et møte med utenlandske journalister under forumet i 2014. Foto: Reuters/Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Kreml/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I neste uke, fra 15. til 18. juni, avholdes St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) - Vladimir Putins årlige økonomiske forum.

Den franske presidenten Emmanuel Macron, den kinesiske lederen Xi Jinping og den indiske statsministeren Narendra Modi har alle tidligere deltatt på kongressen, men i år glimrer de alle med sitt fravær.

For det som før var et yndet arrangement for både russiske og internasjonale bedriftsledere, og politikere og statsledere fra verden over, har i år en litt annen vibb over seg.

Mange av dem som pleier å delta er nå nemlig underlagt sanksjoner fra Vesten, og vil gjøre det de kan for å unngå søkelyset, ifølge Bloomberg.

Avisa skriver også at mange av dem som ikke allerede er sanksjonerte, er redde for å delta, i frykt for å bli truffet av sanksjoner.

Glamorøse fester

Flere skal ha spurt Roscongress, som arrangerer forumet, om at navnene deres ikke skal stå på skiltene de får utdelt. Flere bedriftssledere har også uttalt at de vil dra tidlig uten å få med seg Putins årlige tale. Ingen store internasjonale bedrifter har meldt sin ankomst, og mange skal ha avlyst sin deltakelse, ifølge nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer